ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cate E-uri contine o felie de paine? - articole medicale

Cate E-uri contine o felie de paine?Nutritionistii avertizeaza ca painea nu este atat de sanatoasa pe cat am crede noi, deoarece, dupa procesul de macinare a graului, painea rezultata este una "aproape lipsita de substante nutritive".

"Calitatea si traditionalitatea painii depind si de tehnologia de fabricatie, multifaziala cu maia sau moderna monofaziala cu amelioratori de panificatie. Ca urmare a deprecierii calitatilor de panificatie ale graului, "in ultima vreme se utilizeaza, pentru fabricarea painii, din ce in ce mai mult amelioratori de panificatie, fapt ce ne afecteaza sanatatea", avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, citat de Gandul.

Painea integrala contine tarate, celuloza, vitamine, saruri minerale si are un aport caloric redus, fapt ce ajuta la pastrarea siluetei. Painea alba contine de trei ori mai putine vitamine si oligoelemente, iar magneziu, calciu si fosfor, de cinci ori mai putin, decat painea integrala.

Macinarea graului scade calitatea nutritiva a painii, iar in faina alba mai raman mici cantitati de vitamina B1, acid pantoenic, acid folic, fier, cupru, zinc si magneziu.

Oxidantii sunt folositi in prelucrarea painii pentru modificarea elasticitatii glutenului, un astfel de exemplu fiind bromatul de potasiu - E 924 - care duce la aparitia senzatiei de greata, varsaturi, diaree sau aparitia diverselor dureri, odata ce este ingerat.

"Cisteina, glutationul si sulfatul de sodiu sunt reducatori folositi pentru scaderea elasticitatii glutenului. Sulfatul de sodiu - E 514 - afecteaza vezica biliara, lactatul de calciu - E 327 - prezinta printre efecte adverse stari de hipercalcemie si insuficienta renala, acidul fumaric - E 297, acidul acetic - E 260 si cancerigenul acid citric E 330.

In total, intr-o paine regasim pana la 34 de E -uri. Medicii nutritionisti spun ca, desi painea este un aliment de baza, aceasta trebuie mancata cu moderatie", completeaza medicul nutritionist.

Painea graham ingrasa la fel de mult ca painea alba, deoarce grahamul contine mai multe fibre.

"La acelasi volum, o chifla de graham are 50 de grame, in timp ce una alba are 30 de grame. In plus, o felie de paine alba de 30 de grame contine 70 de kilocalorii, iar o felie de graham de 30 de grame contine tot 70 de kilocalorii", exemplifica medicul nutritionist Mihaela Bilic.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-11-2010/cate-e-uri-contine-o-felie-de-paine-1001614
Cate E-uri contine o felie de paine? - articole medicale - startsanatate