ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cati ani din viata pierdem din cauza alcoolului? - articole medicale

Cati ani din viata pierdem din cauza alcoolului?Cercetatorii germani au descoperit ca dependenta de alcool scade speranta de viata cu aproximativ douazeci de ani, iar femeile alcoolice sunt mai expuse decesului prematur. Varsta medie la care ajung alcoolicii este de 60 de ani la femei si 58 de ani la barbati.

"Niciuna dintre persoanele dependente de alcool, care au participat la studiu, nu a ajuns la varsta medie din prezent, de 82 de ani la femei si 77 de ani la barbati", a declarat Ulrich John, epidemiolog la Universitatea Greifswald din Germania, informeaza The Local.

Sfaturile specialistilor spun ca femeile ar trebui sa se limiteze la un consum de alcool de 12 grame pe zi in medie, valoare ce se regaseste intr-un pahar de vin sau intr-un sfert de litru de bere.

Limita maxima pentru barbati este de doua ori mai mare. "Am fost surprinsi sa constatam ca dependenta de alcool scurteaza viata mai mult decat fumatul", a spus John.

Studiul a fost realizat de catre oamenii de stiinta din Greifswald, Berlin si Lubeck, care au analizat comportamentul a 150 de alcoolici, timp de 14 ani.

Studiul a inceput in anul 1996, cand cercetatorii au inceput sa colecteze si sa analizeze datele medicale a mai mult de 4.000 de persoane selectate aleatoriu din Lubeck si din alte 46 de localitati.

Cercetatorii nu au studiat cauzele decesului persoanelor, dar au constatat ca dependenta de alcool a fost "boala dominanta".


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alcool/cati-ani-din-viata-pierdem-din-cauza-alcoolului-1196278




Cati ani din viata pierdem din cauza alcoolului? - articole medicale - startsanatate