ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce este SCARLATINA? - articole medicale

Scarlatina este una dintre bolile contagioase ale copilariei, mai putin frecventa, chiar daca este cauzata de o bacterie foarte raspandita, streptococul, care este, de asemenea, responsabil de anghina.

Scarlatina se aseamana cu anghina, dar durerile de gat sunt insotite de o eruptie cutanata care dau copilului o culoare stacojie.

Contaminarea (molipsirea) Perioada de incubatie dureaza de la 1 la 5 zile, apoi apar simptomele. In timpul celor 3 zile, copilul are dureri de gat, amigdalele lui sunt umflate, are febra, vomita si resimte, uneori, dureri abdominale. Dupa perioada de incubatie, apar puncte mici in regiunea inghinala, la subsori, pe pliurile coatelor, care se intind, apoi, pe tot corpul. Eruptia provoaca mancarimi, dar are o particularitate, si anume, nu apare in regiunea gurii, care ramane palida de jur imprejur. Limba este, uneori, rosie si acoperita de o secretie alba. Eruptia dispare in 5 zile, dar pielea continua sa se cojeasca timp de 2 saptamani.

Simptome:

*  dureri de gat

* inflamarea amigdalelor

* febra care poate atinge 40 de grade Celsius

* stari de voma

* dureri abdominale

* eruptie de mici puncte la nivelul regiunii inghinale, al subsorilor si pe pliurile coatelor. Eruptia se intinde, apoi, pe tot corpul cu exceptia regiunii din jurul gurii. limba alba cu pete rosii ca cireasa. Consultati un medic imediat, daca credeti ca micutul dumneavoastra are scarlatina. Medicul ii va prescrie antibiotice sau sulfamide pentru a evita complicatiile. Va va informa despre complicatiile care pot aparea ca urmare a infectiei cu un streptococ, pentru a le putea recunoaste simptomele si a consulta medicul imediat, in caz de nevoie.

Ingrijiri (medicale):

* Examinati gatul copilului dvs. pentru a vedea daca amigdalele sunt rosii si umflate.

* Priviti-i limba pentru a vedea daca este alba, cu pete rosu aprins.

* Luati-i temperatura. Daca are febra, puneti-l in pat si treceti-i un burete cu apa calduta pe corp.

* Dati-i sa bea multe lichide reci si dati-i Aspirina pentru copii sau Paracetamol sirop pentru a-i usura durerile de gat. Alte sfaturi: * Nu este neaparata nevoie sa tineti copilul in pat. Asigurati-i, totusi, caldura si o atmosfera calma, linistita.

* Tineti-l departe de altii (izolati-l).

* Scarlatina este adesea benigna si copilul dumneavoastra ar trebui sa poata sa se intoarca la scoala la 7 zile dupa aparitia primelor simptome. In caz contrar, revedeti medicul, ar putea aparea o febra reumatismala.

* Dati-i sa bea mult copilului dumneavoastra daca ii lipseste pofta de mancare sau daca are dificultati la inghitire.

* Transformati-i hrana in pireu lichid pentru a putea inghiti mai usor.

Complicatii: Scarlatina nu este grava, dar daca copilul este hipersensibil la bacterie, infectia poate provoca complicatii cardiace, o inflamare a rinichilor (nefrita) sau a articulatiilor si a inimii (reumatism articular).


http://www.lumeapiticilor.ro/site1/sanatate/html/scarlatina.html




Ce este SCARLATINA? - articole medicale - startsanatate