ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce grasimi mancam - articole medicale

Ce grasimi mancamGrasimile pot face parte din alimentatia noastra zilnica pentru ca avem nevoie de ele. Ajuta la absorbtia nutrientilor, mentin integritatea membranelor si influenteaza functionarea sistemului nervos.

Excesele sunt periculoase. Apar kilogramele in plus, activitatea inimii se ingreuneaza si sunt favorizate chiar si anumite tipuri de cancer. In timp ce unele grasimi sunt benefice sanatatii noastre, altele cresc riscul imbolnavirii, informeaza healthcastle.com.

Pentru a evita orice problema este necesar sa inlocuim grasimile nesanatoase din alimentatie cu cele benefice pentru organism. Noi mancam zilnic grasimi monosaturate, polisaturate, saturate si trans.

Grasimile monosaturate actioneaza asupra scaderii valorii colesterolului. Se gasesc in nuci, alune, arahide, fistic, ulei de masline si pot fi incluse chiar in curele de slabire.

Grasimile polisaturate au acelasi efect si ele pot fi preluate din peste si uleiul obtinut din el, soia si chiar uleiul de floarea soarelui. Acizii grasi omega 3 fac parte din aceasta grupa, cunoscuti pentru efectele lor benefice asupra activitatii cardiovasculare.

Grasimile saturate au efect contrar celor poli si monosaturate. Pe termen lung, actioneaza asupra cresterii valorii colesterolului, cu influente majore asupra activitatii inimii.

Acestea se gasesc in produsele animale (carne, oua), dar si in uleiul de nuca de cocos. Specialistii recomanda evitarea exceselor sau a dietelor doar pe baza acestor alimente.

Grasimile trans s-au inventat atunci cand specialistii au inceput cercetarile cu privire la influenta grasimilor din alimentatie, in timpul procesului de fabricare. Astfel, grasimile trans sunt continute de semipreparate, alimente de tip fast food sau margarina.

Ele influenteaza rapid depunerile de grasimi din organism, iar specialistii sunt de parere ca un consum regulat poate conduce la cresteri alarmante in greutate si complicatii cardiovasculare.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-29-2010/ce-grasimi-mancam-991181




Ce grasimi mancam - articole medicale - startsanatate