ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce incearca sa-ti comunice rotunjimile tale? - articole medicale

Ce incearca sa-ti comunice rotunjimile tale?Te-ai gandit ca locul in care depui mai multa grasime nu este intamplator? Ca acest fenomen are o explicatie si ca organismul incearca sa iti comunice ceva?

Doar daca ai avea la tine dictionarul... Din fericire, specialistii au descifrat aceste coduri.

Abdomen, brate si sezut

Daca esti una dintre acele femei care depune grasime pe abdomen, brate (in asa fel incat ti-e si rusine sa faci cu mana cuiva) sau pe sezut, atunci problema ta este excesul de cortizol, hormonul stresului.

Primul pas in reducerea grasimii localizate in aceste zone este un program zilnic de respiratie, explica Dr. Libby Ellis, citat de The New Zeeland Herald.

Se pot face doar sesiuni de respiratie sau acestea pot fi impletite cu tai chi, yoga sau Pilates. Rezultatul va fi scaderea nivelului de cortizol si, prin urmare, al grasimii din organism.

A inspira adanc, nu din piept, asa cum procedam (gresit) cu totii, este un mesaj catre catre organism ca situatia este calma, sub control, si ca nu avem de ce sa fim stresati. In acest fel, nivelul cortizolului va scadea.

Scaderea dramatica a numarului de calorii zilnice nu este o alternativa, deoarece organismul va resimti aceasta schimbare ca pe un stres. Productia de cortizol va urca, pentru ca fiecare celula din corp se pregateste pentru perioada de infometare.

Daca incerci sa dai jos cateva kilograme, evita dietele drastice, de infometare, si nu cobori niciodata mai jos de 1.250 de calorii pe zi. Decat sa faci foamea, mai bine mesteca mult si mananca incet.

Burtile

Daca recent ai descoperit o mica burta chiar sub linia sutienului (sub pectorali in cazul barbatilor), e semn ca ficatul tau are nevoie de o pauza. Fii sincer cu tine si incearca sa-ti amintesti cat ai baut in ultima vreme si cata mancare procesata ai consumat.

Alcoolul si alimentele procesate dau ficatului mai mult de munca, pentru ca acesta va procesa mai intai cele mai toxice substante din organism.

Solduri si coapse

Daca "depui" mai ales in zona soldurilor si a coapselor, e semn ca nivelul progesteronului, hormon care actioneaza ca si agent antianxietate, sedativ, diuretic si esential in arderea grasimilor pentru a se obtine energia, este sub limitele normale.

Organismul produce progesteron doar cand totul merge bine si lucrurile sunt calme. In perioadele de stres, se incetineste producerea progesteronului, care este asociat cu fertilitatea, pentru ca ultimul lucru care trebuie sa se intample in aceste conditii este un copil.

Soldurile si coapsele se pot rotunji peste masura si din cauza ca iti petreci prea mult timp in masina, la birou sau pe canapea. Sistemul limfatic, cel care se ocupa cu evacuarea toxinelor grase, functioneaza la viteza foarte mica daca ai un stil de viata sedentar.

Pentru a-i da avant, include in programul tau zilnic activitatea fizica de orice fel. Daca iti plac plimbarile, incearca sa alergi cate 1-2 minute la intervale egale de timp. Cand ai ajuns la performanta de a putea alerga 30 de minute, la fiecare 5 minute incearca sa alergi cu viteza mare.

O alternativa ar fi si masarea energica a corpului, inainte de dus. Incepe cu gleznele si urca apoi catre inima, ajungand pana la brate, spate, umeri.

Cea mai eficienta metoda ramane alimentatia echilibrata, evitarea alcoolului, grasimilor saturate, zaharului si mancarii procesate.

La sala, fa multe repetari, pentru a-ti imbunatati rezistenta si a inlocui tesutul gras cu muschi. Nu te feri de exercitiile cardio (jogging, vaslit, inot si plimbari). Fa cate trei sesiuni de cate 30 de minute de exercitii cardio saptamanal, marind gradual intensitatea exercitiilor.

Redu, de asemenea portiile, mancand mai frecvent. In loc de trei mese voluminoase, mananca de cinci ori, mai putin (3 mese principale si 2 gustari). Astfel, stomacul tau va lucra in mod constant, acest proces fiind capabil sa arda calorii.

Marimea portiilor depinde de cat de activ esti, dar tine minte ca stomacul nu este mai mare decat un pumn inchis. Orice depaseste aceasta marime este deja prea mult.

Include in alimentatie proteine din oua, peste, nuci si seminte, carne, iaurt si tofu, pentru ca acestea te vor tine satul mai multa vreme. Nu uita de ceaiul verde, care iti va grabi metabolismul. In plus, e mai prietenos cu ficatul decat cafeaua, spre exemplu.

Condimenteaza-ti alimentele cu scortisoara, ghimbir, mustar, chili sau sofran. Studiile au demonstrat ca odata consumate, acestea grabesc imediat metabolismul cu 20%, mentinand acest ritm alert pentru cel putin 30 de minute.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-21-2009/ce-incearca-sa-ti-comunice-rotunjimile-tale-890053




Ce incearca sa-ti comunice rotunjimile tale? - articole medicale - startsanatate