ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce mananci dupa ce mergi la sala? - articole medicale

Ce mananci dupa ce mergi la sala?Ai zice ca daca tot incerci sa slabesti, unul dintre motivele pentru care mergi la sala, se impun mesele sarace in calorii, carbohidrati etc. Lucrurile nu trebuie insa sa stea deloc asa, mai ales daca urmaresti sa dai jos grasimea, pentru a lasa masa musculara sa se intrevada.

De fapt, indiferent de ora la care alegi sa mergi la sala, cheia succesului este sa combini proteina, care ajuta muschii sa se recupereze, si carbohidrati, care-ti refac energia pierduta.

Pentru cele mai bune rezultate, mananca in intervalul cuprins intre 30 - 60 de minute dupa ce ai facut efort, cand muschii sunt cei mai receptivi.

In aceasta perioada de timp, se inregistreaza o crestere a activitatii enzimelor, ceea ce face ca organismul sa stocheze mai eficient glucoza pentru energie si sa trimita proteinele catre muschii obositi.

Bautura energizanta facuta in casa

Pentru o recuperare imediata si o senzatie de prospetime, ai putea incerca sa combini banana cu lapte si iaurt in mixer. Lactatele precum laptele si iaurtul lucreaza la "dublu", furnizand organismului atat proteina, cat si carbohidrati, conform CNN.

Bananele abunda in potasiu si magneziu - electroliti puternici pentru o functionare sanatoasa a muschilor. Aceasta bautura este cea mai nimerita daca ai fost la sala de dimineata sau la pranz.

Sandvisuri

Daca credeai ca nu mai ai voie sa te atingi de asa ceva, te-ai inselat. In realitate, restrictiile sunt putine atunci cand ai grija sa faci si sport. Asa ca nu poti gresi daca mananci un sandvis dupa ce ai fost la sala; vei obtine tot ce ai nevoie daca ai grija sa-ti iei cu tine un pachetel.

Sodiul continut iti va asigura sarea de care ai nevoie pentru ce s-a pierdut prin procesul de transpiratie din timpul efortului depus.

Rosiile adauga prospetime si vin cu un supliment de Vitamina C. Painea integrala va veni cu fibra de care corpul tau are nevoie dupa o sesiune de efort.

Suc de portocale, nuci, fructe confiate si iaurt

Nu e intotdeauna usor sa mananci la 30 de minute de cand ti-ai terminat sesiunea de sport. Totusi, chiar daca nu-ti e foame, e bine sa ai la tine macar niste suc de portocale si niste nuci, care-ti vor face plinul cu grasimi sanatoase.

Nucile si fructele confiate, pe care le-ai putea inghesui intr-un buzunar, iti aduc si fierul necesar celulelor din sange.

Daca mai adaugi si un iaurt sarac in grasimi, se poate ca zice ca ai avut o gustare pe cinste. Nu uita insa de marimea portiei, pentru ca alimentele care iti furnizeaza energia sunt dense din punct de vedere caloric.

Mic dejun "in forta"

Un sandvis cu ou este alegerea perfecta dupa ce ai fost la sala, dis-de-dimineata. Proteinele se gasesc atat in albus, cat si in galbenus. In timp ce caloriile si grasimile sunt tinute sub control, proteinele vor fi folosite la maximum de muschi.

In plus, ouale contin zinc, care iti ajuta metabolismul si sistemul imunitar, si Vitamina B12, care ajuta la nasterea unor noi celule.

Branza si legumele proaspete pot completa acest mic dejun, pentru a ajuta la refacerea muschilor si la refacerea energiei.

Peste pentru cina

Somonul, si nu doar el, este o sursa bogata de proteine, ca sa nu mai vorbim de acizii grasi numai buni pentru inima. Servit cu legume fierte in aburi si orez brun iti va furniza carbohidratii de care ai nevoie si Vitamina B, necesara refacerii energiei.

Abundand in proteina, somonul, impreuna cu fibrele din legume si orezul brun, te va ajuta sa ramai satul, ajutandu-te sa nu mai treci pe la frigider inainte de a te culca.

Proteine vegetale

Fasolea, mazarea, lintea si mai toate legumele boabe sunt o sursa excelenta de proteina si carbohidrati. Combina-le cu branza feta, care va furniza calciu oaselor tale si va rezulta o salata apetisanta si racoritoare, care te va tine satul multa vreme.

In plus, daca faci o cantitate mai mare, poate sta in siguranta la frigider, asteptandu-te sa vii de la sala. Asa vei evita sa te infigi in primul automat de semipreparate sau dulciuri.

Unt de arahide

Daca esti amator de unt de arahide, nu il exclude din gustarea dupa sesiunea in forta de la sala. Este o gustare versatila, hranitoare si care iti da imediat senzatia de satietate.

Atentie insa la marimea portiei. O lingurita contine 100 de calorii si 7 grame de grasimi sanatoase nesaturate.

Daca o consumi dupa ce ai mancat pui si legume, e desertul perfect. Daca ai gusturi mai exotice, le poti chiar combina.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-24-2009/ce-mananci-dupa-ce-mergi-la-sala-896451




Ce mananci dupa ce mergi la sala? - articole medicale - startsanatate