ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce putem manca daca avem probleme cu ficatul - articole medicale

Ce putem manca daca avem probleme cu ficatulFicatul este cel mai mare organ din corpul uman. Una dintre multiplele sale funcii este de a transforma nutrientii in resurse de energie. Are de asemenea rolul de detoxifiere generala a organismului.

Desi se poate regenera rapid, alimentatia necorespunzatoare si execesele dauneaza functionarii lui. Primele semne ale imbolnavirii sunt ingalbenirea pielii, mancarimi suparatoare, oboseala cronica, stari de voma si pierderea poftei de mancare, informeaza edubook.com.

Regimul alimentar strict si reducerea, chiar stoparea consumului de alcool te pot scapa de complicatii nedorite. Unul dintre secretele dietei este alimentatia bogata in antioxidanti. Astfel, nu iti vor lipsi din casa merele si grefele.

Legumele cu rol dezinfectant sunt foarte importante. Incearca sa consumi legume verzi (varza, spanac, broccoli), dar si ceapa si usturoi proaspat la fiecare masa.

Nu uita de proteine, pe care le poti prelua din carnea rosie, gratarul de pui sau oua.

Evita zaharul in exces, indulcitorii artificiali, margarina sau uleiul de floarea soarelui. Opteaza pentru uleiul de masline sau cel de peste. Sucurile naturale, de legume sau fructe, sunt usor de digerat si ajuta la regenerarea ficatului.

Din morcovi, rosii si spanacu poti obtine un suc potrivit pentru a fi consumat seara, cu cateva ore inainte de culcare. Pentru o aroma deosebita si rolul sau dezinfectant, poti adauga sucul unei cepe.

Portocalele, merele si grefele pot inlocui cu succes cafeaua de dimineata cel putin o perioada, pana cand ficatul va fi la fel de sanatos.

Hidratarea este foarte importanta, tocmai de aceea, nu uita sa bei doi litri de apa pe zi, cu putina lamaie, pentru gust. Ceaiurile fac si ele minuni pentru ficatul tau grav afectat de excese.

Nu uita de tei, musatel, galbenele sau menta, ceaiuri care ajuta la detoxifierea rapida si eficienta a organismului tau slabit.

Pentru ca problemele ficatului pot afecta intregul metabolism, controlul medical este absolut necesar chiar daca urmezi un regim alimentar strict.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-18-2009/ce-putem-manca-daca-avem-probleme-cu-ficatul-889587




Ce putem manca daca avem probleme cu ficatul - articole medicale - startsanatate