ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce risti daca aduci pe lume un bebelus dolofan? - articole medicale

Ce risti daca aduci pe lume un bebelus dolofan?A naste un bebelus "cu greutate" e, in general, o bucurie pentru mama, insa un studiu recent a aratat ca, in realitate, e un potential motiv de ingrijorare. A aduce pe lume un bebelus mai mare de 3,7 kilograme dubleaza riscul mamei de a suferi de cancer mamar.

Concluzia a reiesit in urma unei revizuiri a doua studii de amploare, in cadrul carora s-au folosit date referitoare la mii de femei si bebelusii lor, din ultimii zeci de ani, informeaza hormoni, ceea ce se traduce, in cazul mamei, printr-un risc dublu de cancer mamar mai tarziu in viata.

De vina este mai ales nivelul mare de estrogen, explica profesorul Radek Bukowski, din cadrul Universitatii Texas, autorul studiului.

Circa 80% din cazurile de cancer mamar au la origine factorii genetici. Insa greutatea la nastere, atat a bebelusilor nascuti de femei, cat si propria greutate, cea cu care au venit pe lume, sunt factori de asemeni importanti in probabilitatea aparitiei bolii.

Ce pot face femeile pentru a-si scadea riscul de cancer mamar in acest stadiu? Sa alapteze, sa aiba mai mult de un copil, sa aiba o dieta sanatoasa si sa faca sport.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cancer/ce-risti-daca-aduci-pe-lume-un-bebelus-dolofan-1179610




Ce risti daca aduci pe lume un bebelus dolofan? - articole medicale - startsanatate