ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce si cat mancam vara? - articole medicale

Ce si cat mancam vara?Alimentatia trebuie sa tina pasul cu anotimpul. Este bine pentru organism si este bine si pentru planeta. Consumand alimente de sezon, emisiile de dioxid de carbon produse in urma transportului se reduc substantial.

Deci, ce si cat mancam vara? Dieta de vara trebuie sa se adapteze la temperaturile ridicate, la umiditate si la nevoie organismului de a avea resurse pentru a-si mentine constanta temperatura.

Fie ca este vara, fie ca este iarna, procesele de termoreglare ale corpului uman sunt mari consumatoare de energie. Toate acestea o schimbare a stilului alimentar, scrie apa din organsim. Pierderea de apa implica si pierderea de minerale, ceea ce aduce prejudicii organsimului, mai ales sistemului cardiovascular, tubului digestiv si rinichilor. Deshidratarea poate sa duca la pierderea starii de constienta sau la afectiuni grave.

Nu bea lichide reci. Nu doar ca nu te racoresc, dar determina o reactie anormala a vaselor de sange. Nu bea lichide dulci. Sunt inutile si nu hidrateaza. Alege sucurile naturale din fructe sau legume sau pur si simplu apa.

Vara exista o tendinta generala de a manca mai usor, fara ca aceasta sa mai fie un efort major. Regula spune ca trebuie sa consumam cel putin 500 de grame de legume in fiecare zi, iar vara acest barem este foarte usor de atins.

Elimina grasimile animale, dar inlocuieste-le cu surse sanatoase de grasimi vegetale: ulei de floarea soarelui si de masline, avocado, peste gras.

Bea limonada. Foloseste suc de lamaie, suc de portocala sau oricare alt tip de suc de citrice, diluat cu apa. Bea lapte batut. Sunt solutii excelente pentru rehidratarea organismului.

Elimina alimentele foarte picante, foarte sarate si limiteaza consumul de zahar.
Consuma proteine! Cele mai bune sunt proteinele vegetale. Fasolea, lintea sunt alimente de baza vara, mai ales ca pot fi incluse in salate si mancaruri usoare.

Mananca des si putin. Nu sarii peste mese si nu manca alimente de tip fast-food.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/ce-si-cat-mancam-vara-1170702




Ce si cat mancam vara? - articole medicale - startsanatate