ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce trebuie sa mananci daca faci multa miscare - articole medicale

Ce trebuie sa mananci daca faci multa miscareNu trece nici macar o zi fara sa faci cel putin 30 de minute de miscare. Alergi in parc, mergi cu bicicleta, la bazin sau la sala de aerobic. Pentru ca efortul este sustinut si alimentatia trebuie sa fie pe masura.

Mananci sanatos, in asa fel incat miscarea fizica si consumul intelectual si afectiv sa nu te epuizeze? Vitaminsdiary.com ofera cateva ponturi ale unei diete corecte, care sa asigure organismului echilibrul nutritiv de care are nevoie.

Hidratarea este esentiala, insa in cazul in care consumul mare de lichide nu este insotit de o alimentatie bogata proteic, poate dauna. 60% din greutatea corporala este reprezentata de apa si ea este implicata in fiecare proces intern al organismului.

Fiecare persoana se va hidrata cu cel putin doi litri de apa pe zi, dar persoanele care fac multa miscare vor consuma mult mai mult de atat, in cantitati mici si dese. Atat inainte cat si in timpul sau dupa sedinta fizica bea apa de fiecare data cand iti este sete, dar nu in exces.

Bauturile energizante pot fi utile, dar nu la acest nivel si chiar si asa ele vor fi diluate cu apa, in proportie de 50%. Nutritionistii recomanda ca apa si cantarul sa nu iti lipseasca niciodata, daca faci mult sport.

Dupa ce te-ai cantarit si ai observat ca ai scapat de un kilogram sau doua, mai adauga la cantitatea de apa pe care o consumi inca doua pahare, pentru ca organismul sa reziste efortului.

Ce mananci

Carbohidratii sunt substante folosite de organism ca sursa de energie. Ei pot fi preluati din fructe, legume, paste, cereale sau orez, in proportie de 70% din alimentatie.

Organismul transforma zaharul si amidonul din aceste alimente in energie, iar tesuturile si capacitatea musculara vor fi intarite corespunzator. Fara un aport corespunzator, energia necesara efortului fizic iti va lipsi, iar organismul poate inregistra caderi periculoase.

Este foarte important ca inainte sa incepi dieta de exercitii sa adopti o alimentatie sanatoasa, bogata proteic. Abia dupa o saptamana poti incepe programul de exercitii.

Proteinele le poti prelua din carnea de peste sau pui, oua, pastai, nuci si au o pondere de 15% din alimentatia ta zilnica. Daca oferi organismului mai multe proteine decat poate stoca, el va transforma excesul in grasimi, iar acest lucru va avea repercursiuni asupra energiei si puterii lui.

Nutritionistii sunt de parere ca persoanele care inregistreaza un consum afectiv si psihic mai mare au nevoie de mai multe proteine. La fel cei care isi intensifica programul de exercitii rapid, fara a-i acorda organismului timp sa se acomodeze cu efortul.

Grasimile saturate de care ai nevoie sunt preluate din alimentele de origine animala si au o pondere de 30% din alimentatie. Excesele sunt asociate cu afectiunile cardiovasculare, cancer sau alte probleme majore de sanatate.

Doua ponturi majore in alimentatia persoanelor care fac multa miscare sunt alimentatia bogata proteic cu patru ore inainte de sedinta de miscare si hidratarea puternica la trei ore dupa terminarea ei.

Alimentele dulci vor fi evitate timp de doua ore dupa ce ai terminat exercitiile. Si tu poti avea o alimentatie corecta in timpul sedintelor de exercitii.

Nu trebuie decat sa calculezi atent necesarul zilnic de proteine, carbohidrati si grasimi. Mai mult, hidratarea este o cheie a rezistentei organismului la efortul fizic, deci nu uita de sticla ta cu apa plata, care trebuie sa te insoteasca oriunde.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-29-2009/ce-trebuie-sa-mananci-daca-faci-multa-miscare-935349




Ce trebuie sa mananci daca faci multa miscare - articole medicale - startsanatate