ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce vitamine si nutrienti iti ofera pepenele - articole medicale

Ce vitamine si nutrienti iti ofera pepenelePepenele este un fruct delicos, preferat de foarte multa lume pe perioada verii, caci este racoritor si hidratant. In afara de asta, insa, el are si nutrienti si vitamine bune pentru sanatate.

Conform calorii, 12,5 mg de vitamina C, 876 UI de vitamina A si 172 mg de potasiu. Are si nutrienti cheie, precum 0,37 mg de fier si 11 mg de calciu.

In plus, iti ofera niacina, tiamina, riboflavina si acid folic. Licopenul este prezent in fructele cu pulpa rosii, prin urmare si in pepene. Asta inseamna ca primesti antioxidanti care te feresc de cancer si boli de inima. O felie de pepene are in jur de 6.800 mcg de licopen.

Beneficii asupra pielii

Pepenele este apa in proportie de 92%, ceea ce inseamna ca ii face foarte bine pielii. Antioxidantii, in special vitamina A si C, neutralizeaza radicalii liberi, iar celulele pielii sunt aparate.

Pepenele poate sa fie consumat ca atare sau pus in salate de fructe ori chiar alaturi de carnea de pui. Si in sosuri poate fi adaugat, in loc de rosiile dulci.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/ce-vitamine-si-nutrienti-iti-ofera-pepenele-1183824




Ce vitamine si nutrienti iti ofera pepenele - articole medicale - startsanatate