ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cele mai comune 3 greseli din bucatarie - articole medicale

Cele mai comune 3 greseli din bucatarieCu siguranta nu toate ne-am nascut invatate, cel putin nu in ale bucatariei. Din pacate, greselile din bucatarie isi pun amprenta asupra sanatatii noastre.

Si cum nici legumele sau fructele nu mai sunt ce-au fost, e chiar pacat sa pierdem si amarul de vitamine sau nutrienti continute de marfa luata de la piata. Pentru a profita la maximum de ceea ce am cumparat de la piata, Shine te indeamna sa tii cont de cateva sfaturi, adesea incalcate de gospodine.

Nu mai depozita alimentele de la frigider in recipiente transparente

Laptele, spre exemplu, este bogat in vitamina B, insa odata expus la lumina are loc o reactie chimica care reduce din abundenta de vitamine, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Ghent University, in Belgia.

Si alti nutrienti, cum ar fi amino-acizii sau vitaminele A, C, D si E sunt, de asemenea, afectati. Iar cum laptele cu putine grasimi, dietetic, este mai subtire decat cel normal, e mai usor penetrat de lumina, iar pierderile sunt si mai mari. Acest proces, numit foto-oxidare, poate schimba gustul laptelui si poate duce la fomarea radicalilor liberi.

La fel, graul are de suferit daca este lasat in vase transparente.

Incearca, deci, sa-ti depozitezi mancarea departe de lumina, pentru ca proprietatile acesteia sa se pastreze.

Nu cumpara mai mult decat ai nevoie

OK, stim ca n-ai timp si ca e mai simplu sa faci cumparaturile o data pe saptamana, dar vitaminele si mineralele din fructe si legume se diminueaza inca din momentul in carea acestea sunt culese. Ceea ce inseamna ca, cu cat le tii mai mult in frigider, cu atat mai putini nutrienti vor contine atunci cand, in final, le vei pune pe masa.

Dupa o saptamana in frigider, spanacul, de exemplu, mai are doar jumatate din luteina (un antioxidant asociat cu sanatatea ochilor). Broccoli isi pierde 62% din flavonoide (antioxidant care lupta cu cancerul si bolile inimii).

Cel mai bine e sa faci cumparaturile de doua ori pe saptamana, cumparand mai putin. Daca nu poti sa procedezi astfel, macar conceleaza fructele sau legumele. Nefiind expusi la oxigen, nutrientii pot fi conservati chiar si un an, conform cercetarilor facute de University of California.

Nu evita condimentele

Ierburile de tot felul si condimentele nu numai ca fac mancarea mai gustoasa, mai aromata, si te scutesc sa mai adaugi sare, dar ele te tin departe, de asemenea, de intoxicatii.

Dupa ce au testat 20 de astfel de ierburi aromatice impotriva a cinci tipuri de bacterii, printre care E. coli, staphylococcus, and salmonella, cercetatorii de la Universitatea din Hong Kong au concluzionat ca cuta mai multi antioxidanti contine planta, cu atat mai bine inhiba actrivitatea bacteriilor.

Cuisoarele, scortisoara si oregano par sa fie cele mai eficiente in lupta cu agentii patogeni. Un alt studiu, in care au fost puse sub lupa rozmarinul, cimbrul, nucsoara si frunzele de dafin sunt, de asemenea, bogate in antioxidanti.

O singura lingurita de ierburi sau condimente adaugate in salata sau mancare iti vor da linistea ca nu te vei intoxica si iti vor face mancarea mai aromata.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/05-28-2009/cele-mai-comune-3-greseli-din-bucatarie-767085




Cele mai comune 3 greseli din bucatarie - articole medicale - startsanatate