ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cele mai grele epidemii ale tuturor timpurilor - articole medicale

Cele mai grele epidemii ale tuturor timpurilorDe-a lungul timpului, boli precum holera, poliomelita, tifosul, SIDA, febra galbena au evouluat in cele mai grele epidemii ale omenirii. Numeroase studii s-au realizat de atunci pentru aflarea remediilor si tratamentelor prin care noi dezastre pot fi evitate.

Epidemia de poliomelita a afectat inainte de 1952 mai mult de 58.000 de persoane numai in Statele Unite. Cel putin 3.000 de cazuri au fost mortale si mai mult de o treime dintre persoanele afectate au suferit paralizii, informeaza howstuffworks.com.

Este boala care afecteaza intreg sistemul nervos, copii fiind mai predispusi contactarii ei decat adultii. Se raspandeste in intreg organismul cu rapiditate pe fondul unui sistem imunitar scazut, iar cazurile care nu sunt mortale degenereaza in paralizii. Cercetatorii au descoperit insa un vaccin eficient pentru izolarea virusului, iar in 1988 Organizatia Mondiala a Sanatatii a initiat un program global de eradicare a acestei periculoase afectiuni.

Epidemia de tifos s-a produs in timpul razboiului de 30 de ani (1618-1648) producand mii de victime. Boala se declanseaza brutal prin frisoane, dureri dorsale si musculare, cefalee si febra care depaseste 40 de grade. Afectiunea se caracterizeaza si printr-o eruptie cutanata de pete rosii pe toata suprafacta corpului, cu exceptia palmelor si plantelor picioarelor. Mai este denumita si "febra campului de lupta" sau "febra de razboi", iar in 1489 a facut 8000 de victime intr-o singura luna.

Febra galbena este o alta epidemie a omenirii, care a facut 29.000 de victime in timpul liderului politic si militar francez Napoleon Bonaparte. In prezent, afectiunea inca mai face ravagii in Africa si sudul Americii pentru ca este o boala tropicala raspandita prin intermediul anumitor specii de tantari.

La inceputul anilor 1980 epidemia de SIDA a produs ingrijorarea cercetatorilor cu privire la descoperirea unui tratament eficient pentru izolarea ei. Pana in prezent, Organizatia Mondiala a Sanatatii a inregistrat 25 de milioane de victime.

Populatia Indiei a fost afectata inca din cele mai vechi timpuri de amenintarea holerei. Epidemia insa a aparut la inceputul secolului al 19-lea, iar boala este caracterizata prin varsaturi, deshidratare masiva care determina alterarea rapida a starii de sanatate. Intre 50 si 80% dintre cazuri, adesea netratate, conduc spre mortalitate.

In anii 1600, epidemia de tuberculoza a afectat intreaga omenire. Potrivit statisticilor, unul din sase cazuri a fost mortal si chiar la inceputul secolului al 19-lea, 10% din cazurile mortale din Statele Unite au avut drept cauza tuberculoza. In 1944, specialistii au descoperit streptomicina, un medicament eficient in combaterea afectiunii.

Malaria este o alta afectiune care a afectat omenirea inca din cele mai vechi timpuri. Sunt afectate anual milioane de persoane, in special din regiunile Africii. Este cauzata de parazitii din genul Plasmodium, transmisi de femela tantarului anofel.

La sfarsitul secolului al 14-lea pandemia de ciuma s-a raspandit cu rapiditate in Europa. A aparut pentru prima oara in Asia Centrala si a facut peste 30 de milioane de victime. Cercetatorii inca studiaza cauzele si evolutia bolii, iar studiile recente au aratat ca, daca este descoperita in primele faze, ea poate fi tratata.

Pandemia de gripa spaniola din 1918 a facut peste 50 de milioane de victime in intreaga lume. A aparut dupa primul Razboi Mondial si cercetatorii sunt de parere ca radacina este aceeasi cu a gripei aviare. Victimele au fost tineri, cu o stare buna de sanatate, copii, iar specialistii considera ca a fost una dintre cele mai grele pandemii din istoria umanitatii pentru ca a afectat nu numai persoanele slabite, cu o sanatate precara sci si persoane cu o stare de sanatate stabila.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/03-07-2010/cele-mai-grele-epidemii-ale-tuturor-timpurilor-1000553




Cele mai grele epidemii ale tuturor timpurilor - articole medicale - startsanatate