ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cele mai sanatoase fructe - articole medicale

Cele mai sanatoase fructeDaca vrei sa-ti mentii sanatatea, cea mai mare grija o acorzi, probabil, alimentatiei. Cum stii ca fructele sunt sanatoase, faci eforturi sa inlocuiesti dulciurile cu asa ceva. Si bine faci, pentru ca acestea iti ofera, pe langa satisfactia gustului, vitamine, antioxidanti, fibre si minerale.

Nu toate fructele sunt, insa, la fel de sanatoase. Exista unele care pur si simplu exceleaza la acest capitol, conform alimente posibile, fie ca sunt verzi, galbene sau rosii. Au quercitina, multe fibre, antihistaminice, elemente antiinflamatoare si astfel protejeaza de bolile de inima si alergii. Este bine sa mananci cel putin 5 mere pe saptamana.

Bananele

Ti se intampla sa mananci o gustare si peste 20 de minute sa ti se faca iar foame? Inseamna ca nu ai incercat sa consumi o banana. Pe langa senzatia de satietate pe care ti-o va oferi rapid, aceasta are potasiu, care te ajuta sa iti mentii presiunea sanguina sub control, dand avant si metabolismului.

Murele

Murele sunt adevarate "bombe" de antioxidanti, bogate in polifenoli, aceiasi antioxidanti pe care ii contine ceaiul verde. Acestia previn bolile de inima, cancerul si osteoporoza. Murele au si fibre, o cescuta avand in jur de 25-35 de grame.

Afinele

Afinele sunt foarte bune pentru memorie, ajutand creierul sa functioneze optim, in ciuda trecerii anilor. Studiile arata ca femeile care consuma in mod regulat afine isi intarzie imbatranirea cu o medie de 2,5 ani. Sunt bogate si in magneziu, care joaca un rol foarte important pentru metabolism, te ajuta sa slabesti si te energizeaza.

Pepenele galben

Pepenele galben, fruct de sezon, iti ajuta epiderma sa fie mai stralucitoare si o tine tanara, datorita vitaminei A si a derivatilor sai, care "pun umarul" la reproducerea celulara. In plus, poate fi un exfoliator natural.

Ciresele

Ciresele isi datoreaza culoarea antocianinelor continute, acestea reducand inflamatia din corp, nivelul trigliceridelor si pe cel al colesterolului. Un studiu recent realizat la Universitatea din Michigan, efectuat pe soareci, arata ca ciresele reduc inflamatiile cu pana la 50%.

Kiwi

Daca ai probleme cu digestia, kiwi este fructul pe care trebuie sa il consumi. Este bun in special in cazul sindromului intestinului iritabil. Mananca 2 fructe pe zi timp de o saptamana si te vei simti semnificativ mai bine. Fructul isi lasa amprenta intr-un mod pozitiv si asupra pielii.

Capsunele

Capsunele au foarte multa vitamina C, acid folic si iti protejeaza inima. In plus, iti si curata dintii in mod natural. Pentru un zambet perfect, zdrobeste o capsuna si amestec-o cu niste bicarbonat de sodiu. Pune amestecul pe dinti si lasa 5 minute, repetand procedura in fiecare saptamana.

Zmeura

Zmeura are fibre din plin, o cescuta oferindu-ti 4 grame. In acelasi timp, vei obtine si 25% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C, dar si magneziu.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fructe/cele-mai-sanatoase-fructe-1181728




Cele mai sanatoase fructe - articole medicale - startsanatate