ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Chimicalele din plastic cresc sanii baietilor - articole medicale

Chimicalele din plastic cresc sanii baietilorAnumite chimicale comune prezente in jucariile realizate din plastic, dar si in alte obiecte, ar putea contribui la cresterea anormala a pieptului baietilor, arata un studiu recent.

Cercetarea, desi realizata pe un grup mic de baieti, nu face decat sa reaprinda controversele din jurul ftalatilor, relateaza HealthDay. Se pare ca aceste chimicale cresc nivelul estrogenului din corpul baietilor, avand si astfel de efecte secundare.

Ftalatii se gasesc peste tot in jurul nostru, de la jucariile pentru copii, ambalajele din plastic, electronice pana la perdelele de dus si produsele de ingrijire personala, precum parfumul sau samponul. Se gasesc, de asemenea, in mancare, din moment ce ambalajele alimentelor le contin.

In cadrul celui mai recent studiu, realizat in Turcia, s-a observat ca in cazul celor 40 de baieti diagnosticati cu ginecomastie (sani mariti) nivelul de ftalati din sange era de 2,8 pana la 25 de ori mai mare decat in cazul celor considerati normali, dupa cum reiese din jurnalul Pediatrics.

Mai multe cercetari au aratat ca ftalatii creeaza dezechilibre hormonale si chiar ca expunerea fatului, inca in pantec, la astfel de chimicale determina baietii, dupa nastere, sa se joace mai degraba cu papusile decat cu masinutele.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-16-2009/chimicalele-din-plastic-cresc-sanii-baietilor-977154




Chimicalele din plastic cresc sanii baietilor - articole medicale - startsanatate