ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cimbrul vindeca afectiunile respiratorii - articole medicale

Cimbrul vindeca afectiunile respiratoriiOriginar din zona tinuturilor europene ale Marii Mediterane, cimbrul e folosit inca din Antichitate pentru proprietatile sale curative, dar si la prepararea mancarurilor. Ca remediu natural, cimbrul este folosit in caz de probleme cu digestia, chiar si infectii, dar si pentru afectiuni respiratorii.

Este un expectorant natural, care reduce tusea, si este de asemenea recomandat in caz de astm si bronsita. Gargara cu ceai de cimbru este indicata in caz de dureri in gat.

Cimbrul se administreaza sub forma de ceai, tinctura si pulbere, care se pot prepara foarte simplu, acasa. Uleiul volatil din cimbru, care se obtine numai prin procedee industriale, se gaseste de cumparat in magazinele si in farmaciile naturiste.

Ceaiul de cimbru se prepara turnand o cana de apa fierninte peste o lingurita de planta uscata si maruntita. Se acopera vasul, se lasa la infuzat 10 - 15 minute, apoi se strecoara si se indulceste cu miere de albine. Ceaiul se bea cald, cu inghitituri mici si rare, in 10 - 15 minute. In caz de bronsita cronica, tuse convulsiva ori tuse productiva, cimbrul are efecte bronhodilatatoare, expectorante si calmante rapide.

Tinctura se poate prepara in casa. Cimbrul, proaspat cules, se pune intr-o sticla cu gura larga sau un borcan, fara sa-l indesi. Se toarna alcool alimentar, votca sau tuica facuta in gospodarie, atat cat sa acopere planta, si se lasa la macerat timp de 20 de zile. Se strecoara si se pastreaza la rece si intuneric, cel mai bine la frigider, in sticle mici, de culoare inchisa.

Te scapa de mahmureala

Se ia cate o lingurita de tinctura, diluata intr-un pahar de apa, de trei - patru ori pe zi. Cateva picaturi de tinctura puse in ceai neindulcit trezesc din betie si alunga mahmureala. Tincturile din plante au un termen de valabilitate de doi ani de la momentul cand au fost culese plantele, de fapt cel mai lung termen de valabilitate dintre toate preparatele naturiste.

Pulberea de cimbru se obtine din planta bine uscata si maruntita, macinata in rasnita electrica de cafea. Se depoziteaza in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci. Se macina atat cat se consuma intr-o saptamana deoarece uleiurile sale volatile se evapora foarte rapid.

Pulberea se administreaza de trei - patru ori pe zi, cate un varf lingurita rasa, pe stomacul gol. In caz de colita, enterocolita, colon iritabil, colon spastic, diaree, se ia cate o jumatate de lingurita rasa de pulbere de cimbru, de patru ori pe zi. Cimbrul calmeaza spasmele digestive, elimina balonarea, are efect antiinflamator asupra tubului digestiv.

Datorita efectului sau dezinfectant, cimbrul se foloseste si sub forma de inhalatii in tratamentul sinuzitelor si durerilor de cap, simplu sau in combinatie cu alte plante puternic aromate, ca menta, busuiocul ori valeriana.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/cimbrul-vindeca-afectiunile-respiratorii-1172498




Cimbrul vindeca afectiunile respiratorii - articole medicale - startsanatate