ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Codul genetic a doua tipuri de cancer, descifrat - articole medicale

Codul genetic a doua tipuri de cancer, descifratOamenii de stiinta au reusit sa descifreze codul genetic a doua dintre cele mai comune tipuri de cancer, cel de piele si cel de plamani, ceea ce ar putea revolutiona tratarea acestei boli.

Gratie acestei descoperiri, boala va putea fi depistata mai devreme si vor aparea noi medicamente, relateaza BBC. La un moment dat, o simpla analiza a sangelui va permite identificarea, tratarea si vindecarea acestei boli.

Cercetatori din intreaga lume sunt implicati intr-un program de anvergura, care si-a propus identificarea codului genetic al mai multor tipuri de cancer. Marea Britanie incearca sa descifreme codul genetic al cancerului la san, Japonia pe cel al cancerului de ficat, India pe cel al gurii, China pe cel al stomacului, iar SUA pe cel al creierului, ovarian si al pancreasului.

In total, echipe de cercetatori din 10 tari vor lucra la acest program, estimandu-se ca in cel putin 5 ani vor fi gasite codurile genetice si in cazul celorlalte tipuri de cancer investigate.

Descifrarea codului genetic a diferitelor tipuri de cancer va permite identificarea tuturor mutatiilor care transforma celulele sanatoase in cele canceroase, spun oamenii de stiinta. Va veni o vreme cand vindecarea unui tip de cancer va fi deveni rutina, dupa ce acesta va fi catalogat, explica profesorul britanic Michael Stratton.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-17-2009/codul-genetic-a-doua-tipuri-de-cancer-descifrat-978091




Codul genetic a doua tipuri de cancer, descifrat - articole medicale - startsanatate