ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Columna Medical Center devine parte din Reteaua de sanatate REGINA MARIA - articole medicale

Columna Medical Center devine parte din Reteaua de sanatate REGINA MARIAColumna Medical Center devine parte din Rețeaua de sănătate REGINA MARIA
 
Prin preluarea Columna Medical Center, REGINA MARIA oferă o gamă completă de servicii adresate sănătății reproductive
 
 
București, 24 noiembrie 2021: Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, lider în servicii medicale, anunță preluarea clinicii Columna Medical Center, cea mai mare clinică în reproducerea umană asistată și fertilizare in vitro, cu o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro în 2020. Excelența specialiștilor și experiența dobândită în cei zece ani de activitate a clinicii vin în completarea serviciilor medicale deja oferite de Rețea pentru sănătatea femeii. 
 
Columna Medical Center completează portofoliul Rețelei REGINA MARIA cu servicii integrate și personalizate pentru problemele de infertilitate oferite de specialiști cu experiență recunoscută la nivel național și cu rezultate remarcabile, comparabile cu cele ale clinicilor de renume din Europa. Din totalul celor aproape 800 de embriotransferuri cu embrioni decongelați, realizate în cursul anului 2020, 1 din 2 femei cu vârsta sub 35 de ani și 1 din 3 femei de vârstă reproductivă avansată au obținut sarcinile mult dorite. Clinica deservește anual 17,000 de pacienți și a efectuat 1,000 de tratamente de fertilizare in vitro în 2021.
 
„Suntem extrem de încântați că o echipă extraordinară se alătură echipelor noastre medicale. Ne dorim ca pacienții să beneficieze de expertiza integrată REGINA MARIA în ceea ce privește îngrijirea completă a sănătății reproductive a femeii: de la analize specializate, diagnostic și chiar managementul endometriozei și al altor afecțiuni care pot afecta fertilitatea, până la proceduri FIV, chirurgie materno-fetală, urmărirea sarcinii și naștere, până la gestionarea nou-născuțior prematuri. Să aducem un copil sănătos într-o familie este cea mai frumoasă împlinire și o facem cu foarte multa grijă și pricepere”, a declarat Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.
 
„Columna Medical Center a devenit, în cei peste 10 ani de existență, locul în care excelența specialiștilor în reproducere umană asistată se întâlnește cu tehnologia de ultimă generație. Ne alăturăm eforturilor deja recunoscute ale Rețelei de sănătate REGINA MARIA în ceea ce privește sănătatea reproductivă și medicina femeii, cu peste 100 de angajați care înțeleg și abordează subiectul fertilității în toată complexitatea lui medicală și emoțională. În România, 1 din 5 cupluri de vârstă reproductivă întâmpină probleme de fertilitate, cu o incidență egală la femei și bărbați. Cauzele infertilității pot fi numeroase și diferă pentru fiecare persoană și cuplu în parte. De aceea, ele trebuie să fie adresate de o echipă multidisciplinară de medici, care poate să cuprindă de la ginecologi, embriologi, urologi, geneticieni și experți FIV, până la nutriționiști sau psihologi”, completează Cezara Bucur, Medic primar obstetrică-ginecologie, Columna Medical Center.
 
Diagnosticarea infertilității se face în urma unor investigații complexe, analize de laborator și imagistică.
În multe cazuri, infertilitatea poate fi un efect al altor afecțiuni nediagnosticate cum ar fi endometrioza, o boală complexă și greu de diagnosticat care afectează femeile în perioada fertilă (15-50 de ani). Aproximativ 40-50% dintre femeile cu infertilitate suferă de endometrioză. Vârsta înaintată la care femeile rămân însărcinate este, de asemenea, un factor important în problema infertilității, asociat cu o întreagă patologie.
Subiectul infertilității, în România, se confruntă cu câteva bariere sociale dar și legislative.
Deși în foarte multe cazuri este o condiție medicală, atunci cand apare o problemă de fertilitate în cuplu, partenerii întampină greutăți în a discuta deschis și în a începe investigațiile împreună. Lucrul acesta este cauzat și de percepția greșită a faptului că fertilitatea este asociată cu femeia și, din acest motiv, de foarte multe ori, atunci când nu se obține o sarcină în mod natural, femeia este cea care începe să facă investigații. Experiența ne arată că jumătate dintre cazuri sunt de infertilitate masculină.
 
O altă barieră este cea legislativă, România fiind singura țară din UE care nu are o lege pentru fertilizarea in vitro. În 2010, Ministerul Sănătății a aprobat un subprogram care în prezent oferă o finanțare de 10.000 lei/procedură, însă condițiile sunt limitative pentru multe cupluri. Spre exemplu, în alte țări din Europa, statul susține procedurile de fertilizare in vitro, decontând integral o medie de 3 proceduri.
 
Tranzacția REGINA MARIA – Columna Medical Center este în curs de avizare la Consiliul Concurenței.
 
Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 13 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.
Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 670.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 160 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.
REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor peste 310 clinici partenere. Compania reunește aproape 7.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.5 milioane de pacienți.
În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare 9 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de peste 4000 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 650.000 de teste la nivel național.
 
 
 
 
 
 

Bucharest






Columna Medical Center devine parte din Reteaua de sanatate REGINA MARIA - articole medicale - startsanatate