ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Copiii hraniti mai mult timp cu lapte matern sunt mai sanatosi psihic - articole medicale

Copiii hraniti mai mult timp cu lapte matern sunt mai sanatosi psihicCopiii hraniti de la san mai mult de sase luni de la nastere sunt protejati fata de problemele mentale pe care le-ar putea avea mai tarziu, se afirma intr-un studiu australian publicat miercuri.

Cercetarea, realizata de Institutul Telethon pentru Sanatatea Copiilor, a fost realizata pe un esantion de 2.366 de copii, care au fost studiati in diferite stadii ale vietii: la doi, cinci, opt, 10 si 14 ani. Cercetatorii au aflat ca laptele matern ii ajuta pe copii la eliminarea stresului, la atasamentul fata de mama si ii ajuta sa treaca mai usor peste probleme.

Potrivit Reuters, dintre copiii care au participat la studiu, 11 la suta nu au fost hraniti cu lapte de la san, 38 la suta au fost hraniti cu lapte matern mai putin de sase luni si peste jumatate au fost alaptati sase luni sau mai mult.

Acestia din urma aveau drept mame femei tinere, stresate, mai putin educate, majoritatea fumatoare. Ceea ce inseamna ca aveau toate premisele pentru a suferi de diferite afectiuni psihice mai tarziu. Dar faptul ca au fost alaptati pentru o perioada mai lunga i-a scutit de probleme mentale.

"Alaptarea la san o perioada mai lunga are beneficii importante asupra sanatatii mentale a copilului", a declarat Dr. Wendy Oddy, liderul studiului publicat in The Journal of Pediatrics.

M.M.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-13-2010/copiii-hraniti-mai-mult-timp-cu-lapte-matern-sunt-mai-sanatosi-psihic-987107




Copiii hraniti mai mult timp cu lapte matern sunt mai sanatosi psihic - articole medicale - startsanatate