ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Copiii nascuti in aprilie au sanse mari sa faca scleroza multipla - articole medicale

Copiii nascuti in aprilie au sanse mari sa faca scleroza multiplaCopiii nascuti in luna aprilie au sanse mai mari ca in cursul vietii sa sufere de scleroza multipla, cel mai probabil din cauza lipsei de lumina din perioada in care mama lor era insarcinata.

Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile care sunt insarcinate toamna si iarna au cele mai mari sanse sa dea nastere unor copii cu afectiuni neurologice, potrivit Daily Telegraph.

Aceste afectiuni ale copiilor nascuti primavara sunt explicate prin lipsa unei cantitati suficiente de vitamina D, pe care mamele nu au putut sa le-o asigure deoarece intr-o perioada esentiala din dezvoltarea fatului nu este foarte multa lumina naturala.

Se stie ca vitamina D, care ajunge in corp prin lumina Soarelui sau mancare, controleaza o gena care ii predispune pe oameni la aparitia sclerozei multiple. Daca un copil nenascut primeste aceasta gena fara o cantitate importanta de vitamina D, este foarte posibil ca el sa se imbolnaveasca la maturitate.

Studiul a fost efectuat in Scotia, care are cea mai mare rata de scleroza multipla din lume. La el au participat 1.300 de persoane nascute intre 1922 si 1992.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-04-2010/copiii-nascuti-in-aprilie-au-sanse-mari-sa-faca-scleroza-multipla-984795




Copiii nascuti in aprilie au sanse mari sa faca scleroza multipla - articole medicale - startsanatate