ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cu ce te ajuta spirulina? - articole medicale

Cu ce te ajuta spirulina?Spirulina este o adevarata uzina nutritionala, asta nu poate fi contestat, insa multe dintre asa-zisele sale efecte nu au fost confirmate de stiinta. Totusi, sunt destule beneficii pe care aceasta le aduce.

dieta aztecilor.

In prezent, FDA-ul american (Food and Drug Administration) si Organizatia Mondiala a Sanatatii o recunosc ca fiind tip de hrana sanatoasa.

O analiza in ceea ce priveste nutrientii continuti a aratat ca 55 - 77% din masa spirulinei uscate consta in proteine, acestea fiind superioare altor proteine vegetale, chiar si a celor din legume. Contine amino-acizi grasi esentiali, iar un studiu realizat la Universitatea de Stat Kansas a confirmat ca spirulina inglobeaza 5 amino-acizi esentiali, pe care organismul nu ii poate fabrica.

Este bogata in potasiu si contine si calciu, crom, cupru, fier, magneziu, fosfor, seleniu, sodiu si zinc. De asemenea, contine Vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (nicotinamida), B6 (piridoxina), B9 (acid folic) si B12 (cianocobalamina). Spirulina inglobeaza, de asemenea, si Vitamina C, D si E.

Cu toate acestea, folosirea spirulinei ca agent terapeutic este disputata, multi fiind de parere ca beneficiile oferite de aceasta ar fi exagerate. Testele pe animale realizate la Universitatea South Florida, insa, au aratat ca atunci cand dietele cobailor au fost suplimentate cu spirulina, dupa atacuri cerebrale induse, creierul acestora prezenta leziuni cu 75% mai mici decat al celorlalte rozatoare, care nu primisera spirulina.

Tine creierul tanar

Un alt experiment a aratat ca creierul subiectilor varstnici, care primisera suplimente de spirulina (bogate in antioxidanti), era mai tanar decat al rozatoarelor de aceeasi varsta, dar a caror dieta nu fusese astfel suplimentata, ele beneficiind doar de castraveti (despre care se stie ca au mai putini antioxidanti).

In plus, si actiunea radicalilor liberi fusese mai blanda in cazul subiectilor "tratati" cu spirulina. Ramane de vazut daca efectul este prezent si in cazul oamenilor.

Lupta cu infectiile, chiar si cu HIV

Dat fiind continutul mare de antioxidanti, spirulina ajuta sistemul imunitar. Studiile realizate de aceasta data pe oameni au aratat ca spirulina este eficienta atat in cazul alergiilor, cat si in cazul infectiei cu HIV.

O analiza a demonstrat ca in prezenta spirulinei globulele albe din sange lanseaza un raspuns imunitar mai puternic. Cei care sufera de alergii si iau 2 grame de spirulina pe zi se simt mult mai bine. Cercetari realizate la Harvard au aratat ca si in cazul prezentei infectiei cu HIV sau a altor tipuri de virusuri spirulina are efect.

Regleaza tensiunea, colesterolul si nivelul trigliceridelor

O alta cercetare a demonstrat ca suplimentele cu spirulina ajuta si la scaderea colesterolului si hipertensiunii. In cazul subiectilor carora li s-a dat 4,5 grame de spirulina timp de 6 saptamani nivelul colesterolului a scazut, marindu-se cel benefic, iar cel al trigliceridelor a fost mai mic. Acelasi studiu a aratat ca si presiunea arteriala a coborat.

Spirulina se gaseste sub forma de supliment sau pudra si nu este toxica. Este sigura pentru consum, atat timp cat nu se depasesc 2 - 3 grame pe zi.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/creier/cu-ce-te-ajuta-spirulina-1171656




Cu ce te ajuta spirulina? - articole medicale - startsanatate