ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum dauneaza zaharul cand e consumat in exces - articole medicale

Cum dauneaza zaharul cand e consumat in excesAuzim in fiecare zi despre faptul ca excesul de zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii. Cati dintre noi asculta aceste avertismente si le pun in practica?

Stii cum iti poate afecta excesul de zahar sanatatea? Poate ai observat si tu ca atunci cand mananci ceva dulce dintii te dor, iar uneori chiar si masa de pranz este o amintire neplacuta pentru ca ciocolata pe care tocmai ai terminat-o si-a facut efectul, informeaza naturalnews.com.

Potrivit specialistilor americani, zaharul in exces poate impiedica dezvoltarea hormonilor de crestere in cazul celor mici. Contribuie la aparitia celulelor canceroase si are ca urmari cresterea valorii colesterolului la adulti.

Mai mult, poate avea ca efect slabirea vederii, iar in cazul copiilor, acestia devin mai putin activi pentru ca organismul se ingreuneaza. Zaharul din alimentatie intervine decisiv in procesul de absorbtie a proteinelor si este o cauza a aparitiei alergiilor si diabetului.

Mai mult, atat zaharul din alimentatie cat si dulciurile, bomboanele si prajiturile care nu ne lipsesc de la nici o masa cresc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Primele semne ale efectului daunator al zaharului de fiecare zi sunt eczemele, starile de anxietate, dificultatile de concentrare si imbolnavirile dese.

Dulciurile contribuie la slabirea sistemului imunitar, iar organismul nu mai poate lupta impotriva infectiilor si bacteriilor.

Cu toate acestea, masurile de eliminare totala a zaharului din alimentatie sunt hazardate. Potrivit medicinei traditionale chinezesti, un organism sanatos are nevoie de dulce, sarat, amar si acru in fiecare zi pentru a avea senzatia de satietate.

Specialistii sunt de parere ca cea mai buna metoda de a evita complicatiile care pot aparea este de a inlocui zaharul zilnic cu miere sau alimente dulci, dar care nu sunt daunatoare pe termen lung.

Poti indulci cafeaua de fiecare zi cu miere, dar o poti include si in compozitia prajiturilor. Ceaiul de dimineata se recomanda neindulcit, iar daca vrei, poti folosi pentru el o frunza de stevie, care va oferi un gust dulce si delicios ceaiului tau zilnic.

Fructele dulci pot fi folosite la desert, fara sa fie nevoie sa adaugi si zahar. Perele, merele, branza dulce pot fi folosite in placintele tale de sarbatori, fara sa fie nevoie sa adaugi zahar in exces in ele. Nu trebuie decat sa te gandesti la alternative sanatoase pentru zaharul din alimentatie si vei vedea ca il poti inlocui usor, fara un efort prea mare.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/12-02-2009/cum-dauneaza-zaharul-cand-e-consumat-in-exces-964603




Cum dauneaza zaharul cand e consumat in exces - articole medicale - startsanatate