ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa ai un abdomen plat, in mod natural - articole medicale

Cum sa ai un abdomen plat, in mod naturalA avea un abdomen plat este de dorit atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor. Nu numai din considerente estetice, insa si din punct de vedere al sanatatii, grasimea abdominala in exces este extrem de periculoasa.

Este adevarat ca rotunjimile din jurul taliei sunt cele mai "incapatanate" cand este vorba de pierderea kilogramelor in plus, insa, cu conditia sa nu existe probleme digestive, daca se mizeaza pe o alimentatie echilibrata si pe urmarirea catorva recomandari in mod regulat, este posibil sa se obtina o talie mai subtire.

Iata sfaturile specialistilor nutrionisti de la fibre

In afara de faptul ca sunt excelente pentru sanatate, fibrele constituie un aliat de nadejde daca iti doresti sa ramai zvelt. Exista doua tipuri de fibre: solubile si insolubile. In timp ce fibrele solubile contribuie la reglarea nivelului glicemiei si al colesterolului in sange, fibrele insolubile favorizeaza tranzitul intestinal si protejeaza de constipatie.

Pentru a avea un abdomen plat, fibrele insolubile sunt cele pe care trebuie sa se mizeze. Este bine sa se favorizeze cerealele, fructele si legumele, alimentele complete (orezul brun, painea integrala), precum si leguminoasele (lintea, fasolea). Fibrele insolubile au avantajul ca ofera o senzatie de satietate care dureaza, ceea ce este de dorit atunci cand se urmareste arderea grasimii abdominale.

Spuneti "da" grasimilor sanatoase

Daca sunteti afectati de un surplus in jurul taliei, favorizati grasimile sanatoase. Caci in afara de problema de ordin estetic, grasimea abdominala este periculoasa, pentru ca sufoca organele vitale. Pot aparea probleme serioase de sanatate precum hipertensiunea, colesterolul ridicat, dereglari de metabolism.

Contrar a ceea ce se vehiculeaza in mod curent, in eforturile de a obtine un abdomen plat, trebuie sa se mizeze pe grasimi, insa pe cele sanatoase. De mare ajutor sunt acizii grasi Omega 9, continuti de uleiul de masline, se susan, de migdale, in avocado, nuci, arahide, fistic.

Exista chiar o dieta special intocmita de reducere a grasimii abdominale, care recomanda consumul la fiecare masa a unei linguri de ulei extravirgin de masline, pentru a furniza suficient acid oleic pe parcursul intregii zile.

Consumati ceaiuri cu efect drenant

Inca o data, este bine de spus ca nu exista retete miraculoase. Recomandate in caz de probleme digestive, insa si in cazul inlaturarii grasimii abdominale, ceaiurile cu efect drenant nu isi dovedesc eficacitatea decat daca sunt combinate cu o alimentatie sanatoasa si consumate de mai multe ori pe zi.

Plantele din care se fac aceste ceaiuri au proprietati diuretice, actionand asupra ficatului, rinichilor si sistemului limfatic. Pentru a lupta cu retentia de apa in organism se folosesc ceaiul verde, papadia, cretusca, coacazele negre.

Miscarea u trebuie sa lipseasca

Contrar a ceea ce se crede, nu trebuie sa se mizeze numai pe exercitiile fizice specifice, cum ar fi executarea de abdomene. Acestea fortifica muschii, insa efectul este slab in privinta pierderii de kilograme. Trebuie avuta in vedere o forma de miscare completa, care sa solicite intregul organism, cum ar fi: inotul, alergarea, plimbarile lungi, mersul pe bicicleta.

La barbati, care au tendinta de a acumula grasime mai ales la nivelul pantecului, un tip de activitate fizica sustinuat va da rapid rezultate. Insa femeile trebuie sa se inarmeze cu rabdare. Grasimea abdominala capatata odata cu inaintarea in varsta sau dupa o nastere este mai dificil de eliminat in cazul acestora. Dar, cu perseverenta, talia va incepe sa se subtieze.

Privilegiati carbohidratii cu indice glicemic scazut

Carbohidratii pot fi clasificati in functie de modul in care consumul lor modifica nivelul de zahar in sange. Este de preferat sa fie consumate cele cu indice glicemic (IG) scazut. Aici se incadreaza cerealele complete, produsele fara zahar adaugat, leguminoasele, majoritatea fructelor si legumelor.

O acumulare de grasime la nivelul abdomenului este adesea asociata cu o rezistenta a celulelor la actiunea insulinei, care astfel ramane in sange. Aceasta apoi dirijeaza substantele nutritive catre tesutul adipos, crescand astfel cantitatea de grasime de sub piele si din jurul organelor abdominale.

Consumand alimente care solicita mai putin producerea de insulina, putem spera ca talia se va subtia si ca prevenim probleme grave de sanatate.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/metode-slabire/cum-sa-ai-un-abdomen-plat-in-mod-natural-1189922




Cum sa ai un abdomen plat, in mod natural - articole medicale - startsanatate