ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa ai un miros cat mai fin - articole medicale

Cum sa ai un miros cat mai finOricat ar parea de ciudat, exista multe motive pentru care ar trebui sa va doriti sa aveti un simt al mirosului cat mai fin, chiar numai si pentru faptul ca el este in stransa legatura cu gustul. Ati incercat sa gustati o mancare tinandu-va de nas? Nasul uman poate detecta aproape 10.000 de mirosuri diferite, dar pentru asta trebuie sa fie ...antrenat.

Ca sa te poti bucura intr-adevar de parfumul natural al florilor, de cel sofisticat al colegelor de birou sau de diferitele arome ale cafelei, trebuie sa stii sa iti intretii acest simt al mirosului.

Cateva recomandari in acest sens ne fac specialistii consultati de wikihow.

Il folosesti sau il pierzi

In primul rand, fii mai atent la mirosurile care te inconjoara. Principiul "il folosesti sau il pierzi" asociat muschilor este valabil si in cazul simturilor. De aceea, cu cat iti folosesti mai des nasul cu atat el va deveni mai fin. Iar ca sa vezi de la ce nivel pornesti, inchide ochii si incearca sa identifici diverse obiecte inconjuratoare doar pe baza de miros. O sa constati cat de dificil este si o sa fii surprins ca ai neglijat acest aspect atata timp.

Pe de alta parte, observa cu atentie efectul pe care un anumit miros il are asupra ta. Stiai ca nervii care recepteaza informatiile culese cu ajutorul mirosului sunt conectati direct cu partea emotionala a creierului, neavand nicio legatura cu zona rationala? Studiile arata ca mirosul de menta si cel de scortisoara imbunatatesc capacitatea de concentrare si scad iritabilitatea soferilor, in timp ce mirosul de lamaie ne face sa avem o minte mai clara.

In acelasi timp, este recomandat sa evitam mancarurile care produc excesul de secretii nazale. Cu totii stim ca atunci cand suntem raciti simtul mirosului este foarte afectat, putand, in cazuri grave, sa dispara complet. Acesta este efectul congestionarii zonelor nazale in care sunt localizati receptorii mirosului. Printre alimentele care, consumate in exces, produc efecte similare sunt lactatele si inghetata.

Inspira des si scurt

Fumatul, alcoolul sau anumite produse contra racelii, in special sub forma de picaturi, diminueaza simtul olfactiv.

De asemenea, expertii spun ca hiposmia (termenul medical pentru diminuarea acestui simt) este in stransa legatura cu scaderea nivelului de zinc din organism, motiv pentru care, daca dorim sa o evitam, trebuie sa consumam alimente bogate in aceasta substanta, cum ar fi semintele de floarea soarelui, carnea, pestele, fructele de mare, ouale si produsele lactate, precum si drojdia de bere si fasolea.

Umiditatea este un factor foarte important in mentinerea unui simt olfactiv ascutit in timp ce expunerea prelungita la mirosuri neplacute il afecteaza in sens negativ.

Un alt aspect interesant este cel legat de modul in care tragem aer pe nas atunci cand mirosim ceva, fiind recomandat sa inspiram de cateva ori scurt decat o data, prelungit. Vom deslusi mai bine astfel mirosurile, dupa cum ne invata prietenii nostri necuvantatori, pisicile si cainii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-11-2010/cum-sa-ai-un-miros-cat-mai-fin-986432




Cum sa ai un miros cat mai fin - articole medicale - startsanatate