ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa alegi cele mai bune fructe si legume? - articole medicale

Cum sa alegi cele mai bune fructe si legume?Cele mai bune produse nu sunt intotdeauna cele mai frumoase. De cele mai multe ori imperfectiunile anumitor produse reprezinta dulceata sau esenta acestora. In aceste zile, produsele din supermarketuri nu sunt crescute pentru gust, ci pentru a rezista cat mai mult.

Invata cand trebuie sa culegi produsele si in ce conditii sa le depozitezi pentru a te bucura de gustul lor cat mai mult timp.

Kiwi

Un kiwi copt este putin moale la atingere, potrivit Men's Health. Evita fructele ridate, poroase si care nu au miros. Kiwi se cultiva pe tot parcursul anului. Se depoziteaza la temperatura camerei, iar pentru a accelera procesul de coacere pune fructul intr-o punga de hartie alaturi de un mar copt sau o banana coapta. Dupa ce s-au copt, le poti depozita in frigider intr-o punga de plastic timp de o saptamana. Un kiwi are cu 65% la suta mai multa vitamina C decat o portocala.

Vanata

Recunosti o vanata coapta atunci cand este greoaie si are coaja stralucitoare. Cand apesi pe vanata, aceasta trebuie sa fie elastica, iar cotorul verde deschis. Acestea se culeg intre luna august si luna septembrie. Vinetele trebuie sa fie tinute timp de trei zile intr-un loc racoros, insa nu in frigider. Aceste legume sunt sensibile la rece si nu rezista la temperaturi scazute. Vanata contine fibre, potasiu, mangan, cupru, tiamina, vitamina B6, folati, magneziu si acid clorogenic.

Para

O para este coapta atunci cand are o aroma placuta si putin moale. Acestea se coc in perioada toamnei. Cele culese mai verzi, pot fi puse la copt la temperatura camerei, intr-o punga de hartie. Perele sunt foarte bogate in fibre si vitamina C, daca le vei consuma cu tot cu coaja.

Ciupercile albe

In general ciupercile trebuie sa fie culese de o persoana care le cunoaste foarte bine, din cauza ca exista riscul ca unele sa semene intre ele sa le alegi pe cele otravitoare. Dupa ce culegi ciupercile albe, intinde-le pe o suprafata plata si acopera-le cu un servetel de hartie umed, dupa care depoziteaza-le in frigider, insa nu mai mult de 3-5 zile. Potrivit unui studiu, polizaharidele din ciupercile albe pot stimula imunitatea si ajuta in lupta cu diferite tumori.

Ardeiul Gras

Ardeiul gras este copt atunci cand este viu colorat, iar cotorul este verde aprins. Ardeiul gras poate fi depozitat in rafturile frigiderului timp de doua saptamani. Toti ardeii grasi sunt bogati in antioxidanti, iar ardeiul gras galben are multa vitamina C.

Broccoli

Un broccoli copt are o nuanta verde sau violet, in functie de soi. Daca observi o nuanta galbuie pe aceasta leguma, evit-o, pentru ca poate avea un gust amar. Broccoli se poate depozita in frigder intr-o punga de plastic, timp de o saptamana. Aceasta leguma poate ajuta in lupta impotriva cancerului.

Rosia

O rosie coapta trebuie sa fie viu colorata, insa trebuie sa le ocolesti pe cele lovite, moi sau patate. Rosiile se coc in perioada iunie - septembrie. Aceste legume nu trebuie depozitate in frigider, pentru ca frigul le distruge aroma. Le poti tine afara in lumina soarelui timp de o saptamana. Rosiile sunt foarte bune pentru sanatate, datorita licopenului ce se regaseste in ele.

Strugurii

Daca strugurii au o nuanta albicioasa inseama ca vor ramane proaspeti pentru mai mult timp. Strugurii albi care au o nuanta galbuie sunt mult mai dulci. Pastreaza-i nespalati in frigider timp de o saptamana.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-22-2009/cum-sa-alegi-cele-mai-bune-fructe-si-legume-893892




Cum sa alegi cele mai bune fructe si legume? - articole medicale - startsanatate