ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa ne protejam in sezonul virozelor - articole medicale

Cum sa ne protejam in sezonul virozelorToamna a venit si in acelasi timp cu ea frigul si sezonul virozelor. Medicii avertizeaza ca in Romania circula cateva sute de virusuri, care vor fi favorizate in perioada urmatoare de racirea vremii.

In plus, medicii spun ca revenirea copiilor si studentilor la scoala face ca numarul cazurilor de infectii respiratorii sa cresca in aceasta perioada.

Trebuie sa avem grija sa nu ne infectam, iar in cazul in care se intampla, este bine sa stim ceea ce trebuie sa facem pentru a scapa cat mai repede.

Putem sa ne facem un vaccin antigripal, insa uneori nici macar acesta nu ne poate ajuta. Cel mai important este sa te speli foarte des pe maini cu apa calda si sapun si sa eviti sa stai in preajma persoanelor care tusesc si stranuta.

Toata lumea poate raci, insa persoanele peste 50 de ani, copiii cu varste cuprinse intre 6 luni si 2 ani, femeile insarcinate, persoane cu sistemul imunitar slabit, diabeticii sau cei cu boli pulmonare prezinta un risc mult mai marit de a fi afectati de aceste viroze.

Daca ai febra, tusesti, ai dureri de cap, respiri dificil pe nas, stranuti des si iti curge nasul, este cazul sa mergi la un medic, pentru a-ti prescrie medicamente cu efect antiviral. Nu uita ca antibioticele sunt eficiente numai impotriva infectiilor bacteriene si nu pot ajuta la vindecarea de infectii cauzate de virusi.

Virusul gripal il putem contacta prin inhalarea sa din aer. Insa acest virus poate ramane pe diferite suprafete timp de trei ore. Asa ca daca ai intrat in contact cu cineva bolnav, spala-te pe maini imediat.

Daca un membru al familiei este bolnav, izoleaza-l pe cat de mult posibil, pentru a evita imbolnavirea celorlalti membri. De asemenea, este recomandat sa porti o masca atunci cand ingrijesti o persoana bolnava.

Daca ai racit, incearca sa te odihnesti cat mai mult. Daca vei continua sa lucrezi, vei reusi doar sa prelungesti perioada de chin. Bea foarte multe lichide, nu alcool sau cafea.

In cazul in care te-ai imbolnavit, fa tot ceea ce trebuie pentru a nu imbolnavi si alte persoane. Stai acasa pana trece pericolul. Acopera nasul si gura atunci cand stranuti sau tusesti.

Daca stranuti sau tusesti intr-un moment in care nu ai cu ce sa te acoperi si folosesti mainile, mergi imediat si spala-te. Nu uita ca de cand te imbolnavesti poti raspandi boala timp de sapte zile.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-13-2009/cum-sa-ne-protejam-in-sezonul-virozelor-916741




Cum sa ne protejam in sezonul virozelor - articole medicale - startsanatate