ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa-ti recuperezi energia pierduta - articole medicale

Cum sa-ti recuperezi energia pierdutaCu siguranta, fiecare dintre noi a simtit, la un moment dat, ca nu mai are energie, ca se simte ca facut din deseuri, la aceasta stare contribuind supararea, teama, nesiguranta, insatisfactiile, experientele neplacute repetate dar, in aceeasi masura, viata dezordonata, stresul si suprasolicitarea.

Lipsa de energie se manifesta prin oboseala permanenta, uneori chiar nejustificata, insomnie, lipsa poftei de viata, deprimare si iritare, neputinta de a-ti indeplini sarcinile si obligatiile zilnice.

In loc sa mergi la magazinul din colt dupa o bautura energizanta, dar nu si sanatoasa, cel mai la indemana e sa renunti la oriceiurile care crezi ca te lasa fara energie si sa adopti altele mai sanatoase.

Cafeaua, ceaiul verde si bauturile energizante sunt bune, dar consumate cu prudenta si nu in exces. Obisnuieste-te sa mananci fructe in loc sa bei cafea dupa cafea. Sucul de citrice este energizant, merele sunt dulci si hranitoare, tin de sete si potolesc foamea, prunele, strugurii, perele ajuta digestia si hidrateaza organismul.

Nu mai sari peste masa de dimineata. Ar trebui ca pentru toti micul dejun sa fie cea mai bogata masa a zilei. Ca sa-ti pregatesti micul dejun va trebui sa te trezesti mai de dimineata, dar merita. Cu timpul devine obisnuinta si n-o sa ti se mai para greu.

Renunta la gustarile de tip fast food. Nu sunt sanatoase iar ingredientele sunt de cine stie cat timp preparate si conservate ca apoi sa fie dezghetate ca sa le mananci tu. Aranjeaza timpul de asa maniera incat sa poti servi zilnic o masa calda de la care niciodata sa nu lupseasca salata.

Un somn mic, de dupa-amiaza, macar de cateva minute, relaxeaza organismul, elimina stresul acumulat in primele ore ale zilei, incarca organismul cu energie pozitiva si creste capacitatea creierului de a acumula noi informatii.

Ofera-ti mai multe pauze peste zi, ca la scoala, chiar si in timpul serviciului. Daca nu poti iesi afara, atunci stai in fata unui geam si fa niste mici exercitii care te-ar putea relaxa si energiza totodata: ridica-te pe varfurile picioarelor, bate cu degetele in geam ca si cum ai imita ploaia, roteste capul de mai multe ori, misca-ti ochii, nu si capul, ca si cum ai urmari atent ceva.

De un real folos poate fi masajul palmelor care relaxeaza, calmeaza durerile, rezolva digestia, binedispune. Acasa, roaga pe cineva sa-ti faca un masaj al cefei, despre care se spune ca ar fi oboselii, al bolilor, al emotiilor negative. Chiar in timpul masajului vei simti cum ti se lumineaza mintea, cum oboseala se risipeste si gandurile negre dispar.

Si un lucru de care sa tii intotdeauna seama: un adult are nevoie de sapte, opt ore de somn pe noapte pentru un corp odihnit si in forma maxima. Nimeni si nimic nu merita o noapte pierduta. Incearca sa ai o ora fixa la care sa te culci si nu pierde noptile daca vrei sa ai energie.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/cum-sa-ti-recuperezi-energia-pierduta-1192866




Cum sa-ti recuperezi energia pierduta - articole medicale - startsanatate