ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum se prepara ceaiul - articole medicale

Cum se prepara ceaiulPentru cei mai multi romani, ceaiul este primul medicament la care apeleaza atunci cand nu se simt bine.

Iata cum se prepara ceaiul de baut sau infuzia, cum i se mai spune, pentru ca lichidul acela divers colorat din ceasca sa ne fie prieten, asa cum ne dorim, si nu dusman.

Se pune apa la fiert si, cand incepe sa clocoteasca, se ia ibricul de pe foc
si apa fierbinte se toarna peste planta pusa in ceasca. Planta nu se fierbe niciodata! Se acopera ceasca si se lasa la infuzat 4, 5 minute, dupa care se strecoara daca este cazul. Mult mai comod este sa se foloseasca pliculetele de ceai. Ceaiul se indulceste, dupa preferinta, cu zahar si/sau miere.

Ceaiul nu se bea niciodata fierbinte nici cand suntem inghetati bocna nici cand suntem raciti, gripati si ne doare in gat. In loc sa ajute, ceaiul fierbinte irita mai rau gatul si perioada de vindecare este mai lunga. Ceaiul se bea cald, cu inchitituri mici si rare, pe parcursul a 10, 15 minute.

Ceaiul pentru gargara sau spalaturi externe se prepara in acelasi fel ca ceaiul de
baut numai ca se foloseste cantitate dubla sau tripla fata de cat am folosit pentru
ceaiul de baut.

De exemplu: o lingurita sau un pliculet de planta la ceaiul de baut, doua sau trei lingurite de planta la ceaiul pentru gargara sau spalaturi externe. E recomandat ca ceaiul pentru spalaturi externe sa aiba temperatura corpului atunci cand este folosit, nu mai mult.

Ceaiul pentru bai de plante se face in cantitate mai mare, intr-un vas de doi, trei
litri. Ca sa-ti fie mai comod, fa un saculet din panza in care sa pui plantele la infuzat dupa ce apa incepe sa clocoteasca.

Tine cont de faptul ca, la baile de plante, apa din cada nu trebuie sa depaseasca talia atunci cand stai sezut in cada, iar baia sa nu trebuie sa dureze mai mult de 15, 20 de minute.

Ceaiul pentru inhalatii in caz de raceala, sinuzita ori dureri de cap care nu cedeaza remediilor mai simple, se prepara astfel: intr-un vas mai mare, cratita sau oala, pune la fiert doi litri de apa. Cand apa clocoteste, inchide focul si adauga plantele in apa.

Si pentru ca e toamna si vremea-i destul de rece, prepara-ti o ceasca de ceai din fructe de padure si lasa-te sedus de aroma calma a lichidului aburind din ceasca.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ceai/cum-se-prepara-ceaiul-1200830




Cum se prepara ceaiul - articole medicale - startsanatate