ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum te protejezi de infarct: opreste fluxul sangvin din brat! - articole medicale

Cum te protejezi de infarct: opreste fluxul sangvin din brat!Cercetatorii danezi, cei care au facut descoperirea, spun ca oprirea temporara a circulatiei sangelui in brat protejeaza inima celor afectati de un infarct si o intareste in eventualitatea unor viitoare atacuri.

Concluzia a reiesit in urma unui studiu in care au fost implicati 150 de pacienti tratati astfel in ambulanta, cand a survenit infarctul, relateaza BBC.

Procedura a fost repetata de patru ori, cu pauza de 5 minute. La o luna dupa interventie, analizele au aratat ca aceasta tehnica facuse ca inima pacientilor sa nu sufere atat de mult ca in cazul unui infarct in care nu se intervenise astfel.

Profesorul Hans Botker, de la Spitalul Universitar Aarhus, implicat in studiu, este de parere ca inima poate fi "antrenata" chiar prin privarea regulata de oxigen, pe intervale scurte de timp, pentru a rezista in cazul unui infarct. Iar asta se poate face prin privarea de sange a unui organ mai indepartat, cum este bratul.

In timpul acestor proceduri, mecanismele protectoare de urgenta ale inimii se activeaza, simtind ca ceva e in neregula, ceea ce face ca organul sa nu fie afectat, a explicat el.

Procedura este utila si inainte de o operatie planificata pe inima, muschiul inimii fiind astfel protejat. Procedura prezinta avantajul ca este eficienta si extrem de ieftina. Urmatoarele teste vor decide daca se va folosi sau nu la scara larga.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-26-2010/cum-te-protejezi-de-infarct-opreste-fluxul-sangvin-din-brat-998432




Cum te protejezi de infarct: opreste fluxul sangvin din brat! - articole medicale - startsanatate