ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

De ce unii oameni sunt balbaiti - Ce spune medicul - articole medicale

De ce unii oameni sunt balbaiti - Ce spune mediculBalbaiala este o afectiune care pune foarte multa presiune negativa pe persoanele afectate, caci ii impiedica sa vorbeasca normal.

Vorbitul este intrerupt, unele cuvinte sau silabe sunt repetate de multe ori, iar in situatii stresante, este posibil ca persoana in cauza sa nu poata sa articuleze deloc, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon.

Balbaiala mai poate fi insotita de o clipire intensa sau o miscare rapida a buzelor. De obicei, atunci cand omul respectiv trebuie sa se adreseze unei multimi sau cand vorbeste la telefon, este posibil ca afectiunea sa se manifeste mai pronuntat, din cauza emotiilor.

Problema apare prima data in copilarie, intre 2 si 5 ani, atunci cand se invata si se imbunatateste rostirea cuvintelor. Unii dintre copii scapa de acest obicei si devin adulti cu o vorbire fluenta, altii il pastreaza toata viata.

Cauzele balbaielii nu sunt pe deplin cunoscute, ci doar banuite. Una dintre variante este ca afectiunea apare din motive afective, persoana cu pricina este foarte sperioasa, emotiva si se streseaza si rusineaza repede, asa ca nu se poate concentra sa articuleze bine ceea ce vrea sa exprime.

Alta cauza poate fi o disfunctie a aparatului motor, acesta nu este coordonat asa cum trebuie cu actrivitatea creierului.

Aceste probleme neurologice pot aparea si la varsta adulta, de exemplu in urma unui atac cerebral, o trauma la cap sau una care afecteaza chiar direct creierul.

Un medic specialist recunoaste balbaiala foarte usor, prin teste specifice. Va evalua si istoricul familial si apoi va decide ce este de facut, ce exercitii de vorbire trebuie facute, astfel incat copilul sa scape de problema si sa poata duce o conversatie normala sau cat se poate de aproape de normalitate.

Parintii cu micuti ce sufera de balbaiala nu trebuie sa puna presiune asupra lor, sa ii certe cand nu pronunta bine ceva si sa ii puna sa repete la nesfarsit un cuvant, caci asta nu va face decat sa ii streseze si mai tare si sa agraveze situatia.

Nu grabi copilul care incearca sa se exprime, doar asteapta sa reuseasca sa spuna ce are de spus. In timp, este posibil ca el sa capete incredere in el. Un logoped este indicat, caci el stie jocuri si exercitii care sa stimuleze vorbirea fluenta.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/afectiuni/de-ce-unii-oameni-sunt-balbaiti-ce-spune-medicul-1192863




De ce unii oameni sunt balbaiti - Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate