ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Despre Omega 3 - articole medicale

Magazin online de produse naturiste cu livrare in toata tara: www.vitaplus.ro

Fiecare celula vie din organism are nevoie de acizi grasi esentiali si in acelasi timp sunt necesari pentru reconstructia si producerea de noi celule.
Acizii grasi Omega 3 sunt importanti in dezvoltarea timpurie a copiilor, in special a tesuturilor neurale si cresterea capacitatii de memorare.
Consumul insuficient de Omega 3 este legat stiintific de o multitudine de tulburari si probleme mintale moderne: depresia, lipsa de concentrare, deficient de invatare, inteligenta scazuta, memoria slaba, dyslexia, bloala Alzheimer, boli neurologice degenerative, iritabilitate, ostilitate, agresiune, suicid, violente. Numarul si calitatea conexiunilor sinaptice este mai important chiar decat numarul total al celulelor cerebrale in determinarea inteligentei si in functionare optima a creierului. Uleiul de peste tip omega-3, mai exact partea numita DHA (acid docosahexanoic) constituie materialul de construcite pentru centrele sinaptice de comunicare. Nu puteti crea mai multe sinapse sau receptori ce va maresc potentialul creierului fara o rezerva de acid gras esential Omega 3 de tip DHA (acid docosahexanoic). O carenta de acizi grasi esentiali poate duce la scaderea capacitatii de invatare si la pierderea informatiior. Omega 3 sunt cele mai fluide grasimi, capabile sa va mentina membranele celulare moi si flexibile. Grasimea animala face membranele tari si rigide. Fiecare neurotransmitator, ca serotonina sau dopamina, are o forma unica, iar aceasta forma trebuie sa se potriveasca in receptorul din suprafata membrana celulei. Rezulta ca receptorul isi modifica forma pentru o potrivire perfecta cu neurotransmitatorul. Daca membrana este compusa dintr-o grasime fluida gen Omega 3, receptorul isi poate schimba forma fara dificultate. Dar daca membrana este alcatuita din grasime tare, rigida, receptorul este imobilizat si comunicatia nu poate avea loc, fiind intrerupta, atenuata sau deformata. Dovezile arata ca uleiul de peste tip Omega 3 ajuta la reglarea serotoninei, un neurotransmitator cunoscut pentru calitatea sa de a ne binedispune. Persoanele deprimate, impulsive si violente prezinta adeseori un nivel scazut al serotoninei. In plus Omega 3 este un puternic antiinflamator pentru vasele de sange si tesutul cerebral. Tipul de grasimi pe care le consumati modifica structura microscopica a celulelor cerebrale. Aceasta schimbare minora multiplicata de miliarde de ori, ne afecteaza capacitatea de functionare a creierului si in consecinta si a comportamentului. 

DHA (acid docosahexanoic) insumeaza jumatate din grasimile membranelelor celulelor cerebrale. EPA (acid eicosapentenoic) este recunoscut pentru efectul sau benefic in reglarea factorilor sangvinici si prevenirea bolilor de inima.

Studii stiintifice:
Acizii grasi Omega 3 cresc rata cu care metabolismul arde caloriile reducand riscul de a face diabet si de a te ingrasa peste masura. Una din cauzele obezitatii este cresterea in alimentatia moderna a aportului de acizi grasi Omega 6 in defavoarea acizilor grasi Omega 3. Aceasta este concluzia unor oameni de stiinta de la Universitatea din Nissa, Franta, care au mentionat ca in ultimii 40 de ani s-a inregistrat o scadere a aportului de acizi grasi Omega 3 cu 40 % din alimentatie populatiei. O alimentatie care contine acizi grasi Omega 3 trebuie sa contina si acizi grasi Omega 6, respectandu-se raportul maxim de 5 parti de Omega 6 la o parte de Omega 3. Atat Omega 3 cat si Omega 6 sunt acizi grasi esentiali, pe care organismul nostru nu-i poate sintetiza si trebuie luati din alimentatie, insa in zilele noastre sursele de acizi grasi Omega 3 sunt rare in timp ce consumul de Omega 6 a crescut (uleiul de floarea soarelui este bogat in Omega 6). Stramosii nostri erau foarte aproape de raportul de 1:1 dintre Omega 3 si Omega 6. Sunt studii recente care arata un raport de aproximativ 20:1 la americani si 12:1 in Europa de vest (dar cu o crestere ingrijoratoare de la an la an).
Suplimente cu Omega 3 http://www.vitaplus.ro/store/Omega_3,_6,_9,_ulei_de_peste/pag-1/sort-vizualizari

 
Magazin online de produse naturiste cu livrare in toata tara: www.vitaplus.ro




Despre Omega 3 - articole medicale - startsanatate