ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dieta pentru hepatita C - articole medicale

Dieta pentru hepatita CEste esential ca dieta persoanelor infectate cu virusul hepatitei C sa fie una care sa previna excesul ponderal si acumularea de grasime. O alta grija pe care trebuie sa o aiba ele este aceea de a evita orice forma de toxiinfectie alimentara. O intoxicatie alimentara poate declansa o forma severa de insuficienta hepatica, iar de aici problemele risca sa scape de sub control. A treia conditie este renuntarea la alcool si fumat.

Persoanele infectate cu virusul hepatitei C prezinta un risc mult mai mare de a face diabet, motiv pentru care alimentatia trebuie orientata catre acele alimente care nu produc variatii ale nivelului de glucoza din sange, dar si spre alimentele care previn diabetul, scrie fructe si legume, alimente proaspete, de calitate.

Fructele si legumele trebuie foarte bine spalate. Este util sa nu mananci pe strada si sa eviti mancarea de tip fast-food, indiferent de numele restaurantului. Este foarte necesara evitarea excesului de sodiu.

Practic nu exista alimente interzise, cu exceptia celor amintite mai sus: alcool, sare in exces si alimente de tip fast-food. Sunt permise si recomandate toate fructele si legumele, cerealele integrale (de baza in dieta), proteinele din carne slaba, lactatele degresate nefermentate, uleiuri vegetale, peste slab, nuci, seminte si migdale crude. Poti manca oua si soia.

Sunt interzise alimentele sarate, excesul de zahar si grasimile (sunca, salam, slanina). Trebuie evitate alimentele foarte bogate in fier (ficatul de pui si organele), dar si aditivii.

Bea cel putin doi litri de lichide in fiecare zi si consuma alimente bogate in grasimi sanatoase - ulei de masline, avocado, ulei de peste, seminte de in.

Evita remediile naturiste, ceaiuri si altele, daca nu ai recomandarea medicului. Evita, de asemenea, suplimentele nutritive.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/dieta-pentru-hepatita-c-1171321




Dieta pentru hepatita C - articole medicale - startsanatate