ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dietele: Inutile pentru slabit, indispensabile pentru sanatate - articole medicale

Dietele: Inutile pentru slabit, indispensabile pentru sanatateCand te-ai hotarat sa scapi de kilogramele in plus, primul lucru la care te gandesti e dieta. O mare eroare, dupa unii cercetatori, pentru ca fara exercitii fizice regulate, dietele te pot ajuta sa dai jos cel mult doua pana la patru kilograme. Ele sunt insa eficiente in scaderea nivelului de colesterol si prezinta beneficii pentru sanatate.

Un studiu prezentat de publicatia Nature Rewievs arata ca, dupa ce au urmat cu sfintentie trei regimuri diferite timp de doi ani, sute de participanti nu au reusit sa scada decat modest in greutate.

Cu toate acestea, toti participantii au avut un nivel scazut al colesterolului si si-au minimizat riscul de imbolnavire de inima sau diabet.

Majoritatea pacientilor supraponderali, dar si medicii cauta in continuare "dieta perfecta", care duce la o scadere in greutate semnificativa si permanenta.

Daca un sfat de bun simt ar fi pur si simplu sa mananci mai putin, in realitate dificultatea de a-l urma este coplesitoare pentru multi.

Dietele cu putine calorii nu isi mentin efectele si dupa ce au fost urmate, arata doctorul Jonathan Q. Purnell, care arata ca greutatea corpului nu tine doar de regimul alimentar.

Ea este reglata si de influentele mediului, dar si de un sistem complex al organismului, care tinde sa limiteze pierderile in greutate in cazul in care este privat de calorii.

Studiul realizat pe 811 adulti supraponderali a inclus diete cu diverse procente de proteine, carbohidrati si grasimi, obiectivul fiind atingerea unui deficit caloric de 750 de kilocalorii pe zi. 80% din participanti au urmat regimul timp de doi ani.

Daca scopul experimentului era sa stabileasca exact ce e mai bine sa consumam pentru a slabi, rezultatul nu a aratat decat ca asteptarile exagerate ale celor care urmeaza dietele le saboteaza de cele mai multe ori eforturile de a pierde in greutate.

Dietele reduc eficient cantitatea de grasime din corp, insa niciuna nu produce efecte de durata: pacientii slabesc aproximativ sase kilograme in primele sase luni si apoi castiga incet in greutate.

Mesajul este clar, arata Purnell: pacientii frustrati pentru ca nu slabesc au tendinta sa renunte la o dieta care, de altfel, este extrem de benefica pentru sanatate si previne unele boli cronice.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/08-06-2009/dietele-inutile-pentru-slabit-indispensabile-pentru-sanatate-842091




Dietele: Inutile pentru slabit, indispensabile pentru sanatate - articole medicale - startsanatate