ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Din ce in ce mai multe cazuri de copii cu sindromul Down - articole medicale

Din ce in ce mai multe cazuri de copii cu sindromul DownPe masura ce femeile isi intemeiaza o familie mai tarziu, riscul de a avea un copil cu sindromul Down creste direct proportional. Din fericire, chiar daca numarul femeilor care nasc la 40 de ani s-a dublat, numarul copiilor care vin pe lume cu aceasta boala este mai mic decat pana acum.

Explicatia este aceea ca tehnologiile medicale din prezent permit diagnosticul chiar din pantec, astfel ca fetusii afectati de aceasta boala sunt descoperiti cat inca se mai poate face intrerupere de sarcina, relateaza Daily Mail.

In ceea ce priveste cazurile de sindrom Down detectate inca din pantec, daca in 1989/1990 au fost date 1.075 de diagnostice, in 2007/2008 au fost inreistrate 1.843 de ddiagnostice, respectiv o crestere de 71%.

Riscul ca o femeie de peste 40 de ani sa aiba un copil cu sindromul Down este de 16 ori mai mare decat daca ar avea 25, arata statisticile citate de Universitatea londoneza Queen Mary, cea care a realizat cercetarea.

In ceea ce priveste femeile de 30 de ani, riscul de a avea un copil cu sindromul Down este de unu la 940, in timp ce la 40 de ani, riscul ajunge la unu din 85.

In ceea ce priveste cuplurile care aleg intreruperea de sarcina cand afla despre diagnostic, ele reprezinta 92% din total. Aceasta cifra a ramas constanta in ultimii ani.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-27-2009/din-ce-in-ce-mai-multe-cazuri-de-copii-cu-sindromul-down-932906




Din ce in ce mai multe cazuri de copii cu sindromul Down - articole medicale - startsanatate