ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dureri de spate tratate prin consiliere psihologica - articole medicale

Dureri de spate tratate prin consiliere psihologicaDurerile enervante de spate ar putea fi doar in mintea noastra, spun cercetatorii de la Universitatea Warwick, care propun si un alt gen de tratament, prin consiliere psihologica.

In testele efectuate pana acum s-a aratat ca durerile de spate pot fi ameliorate prin acest gen de terapie, intensitatea acestora scazand la jumatate dupa sase sedinte, relateaza The Telegraph.

Practic, prin terapie pacientii sunt ajutati sa-si schimbe felul de a gandi, ceea ce ii ajuta sa perceapa altfel si durerea. In cadrul sedintelor, ei sunt ajutati sa elimine gandurile negative. Acest gen de terapie este deja folosita in tratarea fobiilor sau a atacurilor de panica sau a stresului.

Terapia se dovedeste eficienta mai ales in cazul durerilor cronice de spate. In majoritatea cazurilor, durerile de spate dispar in cateva zile sau spatamani. Exista insa si cazuri in care durerea persista multa vreme, devenind insuportabila.

Acest gen de terapie ar putea fi disponibila curand si online, datorita cererii mari. Deocamdata nu exista un panaceu pentru durerile de spate, iar 80% din populatie sufera de asa ceva la un anumit moment in viata.

In cadrul studiului au fost monitorizati 468 de voluntari care au participat la 6 sedinte de terapie si 233 de subiecti care nu au avut parte de un astfel de ajutor. La sfarsitul sedintelor, cei din primul grup resimteau durerea de doua ori mai putin decat subiectii din celalalt grup, se mentioneaza in raportul aparut in Lancet Journal.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-26-2010/dureri-de-spate-tratate-prin-consiliere-psihologica-998356




Dureri de spate tratate prin consiliere psihologica - articole medicale - startsanatate