ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Durerile de spate sunt in stransa legatura cu fumatul - articole medicale

Durerile de spate sunt in stransa legatura cu fumatulFumatorii, in special cei tineri, sunt mai predispusi la boli care cauzeaza dureri de spate, doar o parte din acestea putand fi tratate eficient.

Acesta este rezultatul unei cercetari publicate in numarul din ianuarie al revistei de specialitate American Journal of Medicine, la finalul careia s-a constatat ca 8 din 10 adulti fumatori s-au plans de dureri de spate in timpul vietii.

Expertii de la Institutul Finlandez de Sanatate au pus cap la cap 81 de studii diverse realizate in intreaga lume in perioada 1966-2009 pe circa 300.000 de fumatori, fosti fumatori si persoane care nu au fumat niciodata.

Specialistii nu si-au propus sa identifice legatura directa dintre fumat si durerile de spate ci au constatat ca din punct de vedere statistic aceasta se confirma. S-a constatat astfel ca fumatorii prezinta un risc crescut cu 31% de a suferi de dureri grave de spate fata de cei care nu au fumat niciodata.

Cercetarea va sta la baza declansarii unor noi investigatii care sa permita deslusirea mai exacta a acestei relatii cauza-efect.

In ipotezele de lucru sunt luate ca puncte de pornire cateva dintre principalele efecte negative ale fumatului, cum ar fi reducerea irigarii cu sange a splinei, cresterea riscului de osteoporoza sau intensificarea durerilor de spate din cauza produselor chimice inhalate de fumatori.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-09-2010/durerile-de-spate-sunt-in-stransa-legatura-cu-fumatul-986122




Durerile de spate sunt in stransa legatura cu fumatul - articole medicale - startsanatate