ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

E cazul sa-ti numeri ouale? - articole medicale

E cazul sa-ti numeri ouale?Desi multi dau vina pe ele pentru colesterolul ridicat si, prin urmare, pentru bolile de inima ce ar putea aparea, in realitate ouale sunt chiar prietenoase cu inima, cu conditia de a nu se exagera.

Conform unui studiu citat de health.yahoo.com, un ou pe zi contribuie cu mai putin de 1% la cresterea riscului de boli de inima. A nu se uita, totusi, bolile inimii ucid cei mai multi oameni anual, cel putin in SUA.

Vitamina B si D

Ponegrite de multi nutritionisti, ouale isi au si ele rolul lor intr-o alimentatie sanatoasa. Sunt poate cea mai buna sursa de proteine de calitate din cate exista, ele oferindu-ti si 13 vitamine/minerale esentiale starii de sanatate, printre care Vitamina B, care te ajuta sa-ti iei energia din hrana.

Tot ouale contin Vitamina D, care cu greu poate fi obtinuta altfel din alimentatie. In plus, majoritatea oamenilor, mai ales cei supraponderali si diabeticii, au mari deficiente la acest capitol.

Senzatie rapida de satietate, cu putine calorii

Consumul de oua prezinta si avantajul ca te ajuta sa te simti mai repede satul, pentru ca organismul produce un hormon care iti da aceasta stare cand mananci proteine.

Asa ca, daca vrei sa dai jos cateva kilograme, o gustare care consta intr-un ou fiert este cea mai fericita alegere. In plus, are doar 75 de calorii.

Acizi grasi omega 3

Nu este de neglijat nici continutul de acizi grasi omega 3 al oualor, mai ales daca stii ca gainile care le-au facut au fost hranite corespunzator. In acest caz, cantitatea de acizi grasi va fi mai mare, fapt benefic organismului.

Daca, totusi, mai ai indoieli in legatura cu ouale, separa galbenusul de albus si mananca-l doar pe cel din urma, aici aflandu-se toate proteinele si aproape deloc grasimi. Sau, daca faci o omleta, renunta macar la un unul dintre galbenusuri.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-22-2009/e-cazul-sa-ti-numeri-ouale-927929




E cazul sa-ti numeri ouale? - articole medicale - startsanatate