ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Elixirul tineretii: vitamina D, combinata cu calciu - articole medicale

Elixirul tineretii: vitamina D, combinata cu calciuUrmare a opt studii intocmite de cercetatori de la Univeritatea Aarhus, Danemarca, a rezultat ca administrarea sistematica a unei combinatii de vitamina D si calciu unor persoane in varsta, reduce simtitor riscul de deces in randul acestora, daca cele doua preparate sunt aplicate simultan.

In mod ciudat, administrand numai vitamina D sau numai calciu, nu se produce niciun efect. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, autorul studiilor, Lars Rejnmark a testat un lot de 70.000 persoane, aflate in jurul varstei de 70 ani, informeaza placebo, apoi o alta parte care a primit numai placebo si o a treia parte careia i s-a administrat combinatia formata din vitamina D plus calciu, s-a constatat ca mortalitatea in cea de-a treia grupa inregistra un nivel inferior cu 9% fata de primele doua.

Trebuie remarcat ca, la prima vedere, 9% pare un nivel redus, dar daca tinem seama ca loturile erau compuse din personae aflate la varsta de 70 ani, cand intervin frecvente decese naturale, cifra capata o importanta deosebita.

Cercetatorii au mai observat ca persoanele tratate astfel au fost mai putin expuse unor fracturi osoase, ceea ce este remarcabil pentru sanatate, dar nu influenteaza riscul mortaliatii.

In ce priveste incidenta fracturilor, profesorul Rejnmark arata ca nu s-a dovedit in ce masura administrarea calciului fara vitamina D ar influenta favorabil asupra acestui risc la o varsta inaintata, dar nu exclude asemenea posibilitate, sustinuta de unii specialisti.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/vitamine/elixirul-tineretii-vitamina-d-combinata-cu-calciu-1173351




Elixirul tineretii: vitamina D, combinata cu calciu - articole medicale - startsanatate