ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Exista o gena care ofera organismului protectie in fata tuberculozei - articole medicale

Exista o gena care ofera organismului protectie in fata tuberculozeiUn studiu derulat in Africa de Sud a scos la iveala faptul ca exista o gena care ofera protectie naturala organismului fata de tuberculoza, fapt ce poate duce, in viitor, la aparitia unui nou vaccin pentru tuberculoza.

Studiul din Africa de Sud, in care au fost implicati 128 de subiecti, publicat saptamana aceasta in Journal of Experimental Medicine, a aratat ca exista o gena care apara organismul in mod natural in fata acestei boli si ca imbolnavirea nu are de-a face cu nesansa.

Subiectii analizati traiesc in suburbiile orasului sud-african Cape Town, o zona in care aceasta maladie are o incidenta ridicata. Niciuna dintre aceste familii nu suferea de tuberculoza, desi o parte dintre voluntari erau infectati cu bacteria care o cauzeaza.

Studiul a fost efectuat pe 186 de parinti si 350 de copii. Cercetatorii au observat ca aproximativ 40% dintre acesti copii nu erau infectati cu Mycobacterium tuberculosis.

Dupa ce au analizat genele voluntarilor, oamenii de stiinta au identificat anumite tipare genetice atat in randul copiilor infectati cu Mycobacterium tuberculosis, cat si in randul celor neinfectati, acestea fiind asociate cu doi cromozomi specifici.

Genele care ofera protectie vor fi clonate in laborator, pentru a intelege mai bine mecanismul prin care aceste gene conduc la o rezistenta sporita a organismului si pentru a obtine astfel un vaccin mai eficient impotriva acestei maladii.

O treime din populatia lumii, infectata

Tuberculoza este cea de-a saptea cauza de mortalitate in lume, ucigand 1,8 milioane de oameni la nivel mondial numai anul trecut. Jumatate dintre victime aveau si SIDA, conform Reuters.

Tuberculoza este cauzata de bacteria Mycobacterium tuberculosis, care ataca plamanii.

Tuberculoza se raspandeste foarte usor prin aer, mai ales atunci cand pacientii suferind de tuberculoza tusesc, stranuta, vorbesc sau expectoreaza in proximitatea persoanelor neinfectate.

O treime din populatia globului este infectata cu Mycobacterium tuberculosis, insa cele mai multe dintre aceste cazuri sunt "infectii latente", iar aceste persoane nu prezinta simptome si nu sunt contagioase.

Dintre aceste persoane, aproximativ o zecime se vor imbolnavi de tuberculoza acuta pe parcursul vietii, din cauza slabirii sistemului imunitar.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca 9,4 milioane de persoane s-au imbolnavit de tuberculoza acuta in 2008.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-12-2009/exista-o-gena-care-ofera-organismului-protectie-in-fata-tuberculozei-973592




Exista o gena care ofera organismului protectie in fata tuberculozei - articole medicale - startsanatate