ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Fii mai creativ... dormind! - articole medicale

Fii mai creativ... dormind!Daca dormi suficient, indiferent cat de mult ar insemna asta pentru tine, ai toate sansele sa fii mai creativ, sa ai o memorie pe termen lung mai buna si performante intelectuale mai bune, spun ultimele studii in domeniu.

Pe langa faptul ca privarea de somn se afla in stransa legatura cu obezitatea si o serie intreaga de boli, toate studiile par sa se intalneasca in aceste puncte, scotand in evidenta beneficiile somului asupra memoriei.

Totusi, cum se obtin aceste efecte ramane in continuare un mister, pe care cercetarile nu au reusit sa-l lamureasca, declara Dr. Robert Stickgold, profesor de psihiatrie la Harvard.

Iar, contrar aparentelor, un creier adormit nu e un creier "prost", sustine si Jessica Payne, profesor de psihlogie la Universitatea Notre Dame din Indiana, care a cercetat efectele somnului asupra memoriei.

"Creierul ia decizii sofisticate in timp ce dormim, referitor la importanta amintirilor, alegandu-le pe cele care trebuie pastrate", explica ea, neputand explica insa de ce somnul este crucial pentru amintiri.

Potrivit acesteia, somnul reprezinta o modalitate a creierului de a lucra "offline", pentru procesarea informatiilor, relateaza HealthDay. Nu degeaba informatiile sunt ierarhizate dupa importanta in timpul somului, putand fi extras esentialul, iar problema privita din alt unghi. Gasirea unor legaturi inovative, aparent inexistente, tine tot de odihna suficienta.

Din pacate, tot cercetatorii recunosc ca nu multi sesiseaza importanta somului, drept pentru care aceasta ideea este adeasea prezentata in ambalajul "Daca nu dormi suficient vei fi bolnav, gras si prost!", idee care are mai multe sanse de a ajunge acolo unde trebuie.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-01-2010/fii-mai-creativ-dormind-991938




Fii mai creativ... dormind! - articole medicale - startsanatate