ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Forma hotdogului ar putea fi schimbata, din motive de siguranta - articole medicale

Forma hotdogului ar putea fi schimbata, din motive de sigurantaDoctorii americani au cerut schimbarea formei hotdogului, sustinand ca celebrul crenvurst american reprezinta un pericol real pentru copii, care se pot ineca in timp ce il mananca.

Cercetatorii au aratat ca pana la 77 de copii ajung sa-si piarda viata inecati cu mancare in fiecare an, in Statele Unite, iar peste 10.000 sunt internati in spital. In 17% din cazuri, tragediile sunt declansate de hotdogi, se arata intr-un raport al pediatrilor americani, citat de Sky News.

"Daca am pune cei mai buni ingineri ai lumii sa gaseasca un dop perfect pentru caile respiratorii ale unui copil, acesta ar fi un hotdog", spune Gary Smith, autorul principal al studiului.

Doctorul Smith sustine ca este aproape imposibil sa mai scoti un hotdog blocat in caile respiratorii ale unui copil, iar forma acestuia ar trebui modificata urgent.

"Producatorii de alimente ar trebui sa creeze noi tipuri de mancare si sa modifice forma, marimea, textura, precum si alte caracteristici care maresc riscul copiilor de a se ineca in timp ce mananca", se arata in raportul Academiei Pediatrilor Americani.

Pe langa amenintarea hotdogului, care se potriveste perfect in hipofaringele unui copil, doctorii americani au mai identificat si morcovii intregi, boabele de struguri si merele, ca niste amenintari reale la viata micutilor, daca nu sunt maruntite corespunzator.

Untul de arahide este si el extrem de periculos, pentu ca poate astupa caile respiratorii, la fel ca si introducerea in gura a unui numar mai mare de bezele gumate.

In cazul in care producatorii de alimente nu vor introduce, in mod voluntar, etichete de avertizare suplimentare pentru aceste alimente ce ii pot ineca pe copii, doctorii sustin ca acestea ar trebui reglementate prin lege, asa cum se intampla in cazul jucariilor.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-23-2010/forma-hotdogului-ar-putea-fi-schimbata-din-motive-de-siguranta-997612




Forma hotdogului ar putea fi schimbata, din motive de siguranta - articole medicale - startsanatate