ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Galbenelele alina afectiunile pielii - articole medicale

Galbenelele alina afectiunile pieliiAtat intern cat si extern, galbenelele alina zeci de afectiuni precum gastrite si ulcer, constipatie, crampe abdominale, dureri menstruale, numeroase afectiuni ale pielii si nu numai.

Daca nu ai cules pana acum flori de galbenele, nici o problema, inca mai ai timp, deoarece vremea frumoasa face sa le vezi mandru inflorite peste tot.

Galbenelele infloresc din luna mai pana in septembrie, pe terenuri necultivate, pe marginea cailor ferate, a drumurilor si pe langa garduri, din zona de ses si pana sus, la munte. In gradini sunt cultivate pentru florile lor galben-portocalii care inveselesc locul.

Nu sunt pretentioase si inmultirea lor este spontana prin semintele purtate de vant din loc in loc.

Extern, galbenelele, preparate sub forma de alifie, tinctura si infuzie, se recomanda in caz de leucoree, trichomoniaza, acnee, arsuri, degeraturi, rani purulente, cancer al pielii, leziuni ulceroase ale sanilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza.

Alifia de galbenele care se gaseste de cumparat la plafar sau la magazinele de produse naturiste se poate prepara si acasa din flori proaspat culese.

Pielea bolnava se vindeca mai usor daca pe portiunea afectata se aplica alifie sau tinctura de galbenele. Mamele care alapteaza isi pot unge sanii in zona areolelor, dupa fiecare alaptare, cu alifie de galbenele prevenind in felul acesta iritatiile, infectiile si durerile care pot aparea uneori.

Infuzia de galbenele este un dezinfectant recunoscut, mult mai eficace decat cea de musetel folosita, mai ales, pe vreme rece, cand apar infectiile respiratorii.

Impotriva durerilor in gat si in piept, se prepara o infuzie mai concentrata, din doua-trei lingurite de planta la o suta de ml de apa fiarta. Dupa infuzare, cand ceaiul este cald, la temperatura corpului, se adauga un varf de lingurita de bicarbonat alimentar, se amesteca bine si se face gargara. Ultima gura de ceai poate fi inghitita.

In loc de bicarbonat, se poate folosi, cu aceleasi efecte benefice, o jumatate de lamaie stoarsa sau un varf de lingurita de sare. Acelasi amestec poate fi folosit in caz de afte sau alte rani bucale, dar si dupa extractia unei masele.

Folosind aceeasi infuzie mai concentrata iti poti prepara in casa picaturi de pus in nas. La doua lingurite de ceai, se adauga o jumatate de lingurita de zeama de lamaie si ai doza de picaturi pentru o zi intreaga.

In caz de furuncul, se face o cataplasma din flori de galbenele oparite sau, pe locul afectat, sa pun, in strat, doua-trei pliculete cu planta, tinute, in prealabil, cateva minute in apa fierbinte. Locul afectat trebuie sa fie spalat cu ceai de galbenele de cateva ori pe zi.

Ochii inflamati, rosii, purulenti din cauza unei infectii sau obositi se spala, de cateva ori pe zi, cu infuzie de galbenele in care s-au pus cateva picaturi de zeama de lamaie.

Infuzia de galbenele curata tenul in profunzime, il netezeste si-i reda prospetimea si culoarea tineretii.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/galbenelele-alina-afectiunile-pielii-1188639




Galbenelele alina afectiunile pielii - articole medicale - startsanatate