ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Gastrita se trateaza cu plante - articole medicale

Angelica, anasonul, coada calului, coada racului, coada şoricelului, ciuboţica cucului, dudul, feniculul, hameiul, lemnul dulce, muşeţelul, nalba mare, păpădia, salcâmul, sulfina, sunătoarea, schinelul, urzica sunt doar câteva dintre plantele recomandate pentru tratarea afecţiunilor gastrice.

Dr Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală cu competenţă în terapii complementare, spune că aceste plante tratează gastrita acută sau cronică şi ulcerul gastric.

TINCTURÄ‚ ÅžI INFUZII
Angelica este planta ce poate ameliora şi chiar vindeca atât gastrita acută, cât şi pe cea cronică. "În cazul gastritei acute, se recomandă o tinctură din rădăcina acestei plante: 10 picături de patru-şase ori pe zi. Pulberea din rădăcină de angelică este indicată în cazul gastritei cronice. Se administrează câte un gram de pulbere de trei ori pe zi", precizează dr Cristina Bălănescu. Atât tinctura, cât şi pulberea se consumă între mese.

Infuzia din fructe de anason tratează eficient gastrita însoţită de arsuri la stomac. Se prepară din şase-opt fructe la 100 ml de apă clocotită. Se strecoară şi se bea fracţionat.

Gastrita poate fi ţinută sub control şi cu infuzie din urzică moartă. Ea se prepară din una-două linguri de frunze uscate, mărunţite, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită (200 ml). Infuzia astfel preparată se lasă acoperită 10-15 minute, după care se strecoară şi se beau două-trei căni pe zi.

Din pulberea de schinel se poate prepara, de asemenea, o infuzie utilă în crizele de gastrită. La o linguriţă de pulbere se adaugă o cană (250 ml) cu apă clocotită. Se lasă acoperită 20 de minute şi apoi se strecoară. Se bea câte un sfert de cană cu o jumătate de oră înainte de mese.

Datorită acţiunii protectoare asupra mucoaselor, muşeţelul este recomandat în tratarea gastritei acute. Se amestecă una-două linguriţe de flori la o cană de 200 ml. "Se beau una-două căni pe zi, dar întotdeauna pe stomacul gol", atrage atenţia dr Cristina Bălănescu.

Infuzia din dud se prepară din una-două linguri de frunze mărunţite la o cană de 250 ml cu apă. Se consumă două-trei căni pe zi, după mesele principale. Cu aceeaşi cantitate de sunătoare uscată se poate prepara şi o infuzie cu o cană de 200 ml de apă clocotită. Pentru tratamentul gastritei sunt recomandate două căni pe zi.

AMESTEC
Un ceai obţinut din mai multe plante sporeşte eficienţa acestuia în lupta contra gastritei. Ceaiul obţinut din 20 g frunze de gălbenele, muşeţel, coada şoricelului, 20 g rădăcină de valeriană, 20 g frunze de izmă şi 20 g plantă de păpădie este recomandat atât pentru tratarea gastritei, cât şi a ulcerului gastric. La o cană cu apă de 250 ml se pun două linguri de amestec din plantele menţionate. Se beau două căni pe zi.

http://sanatate.jurnalul.ro




Gastrita se trateaza cu plante - articole medicale - startsanatate