ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ghidul vegetarianului incepator - articole medicale

Ghidul vegetarianului incepatorDaca te-ai hotarat sa devii vegetarian si sa renunti la fripturile din carne de porc si sosurile grele, trebuie sa cunosti cateva reguli de baza care asigura organismului necesarul zilnic de proteine, minerale si vitamine.

Vegetarianul incepator trebuie sa stie cum sa combine alimentele zilnice pentru ca organismul sa nu fie lipsit de forta.

Succesul in adoptarea acestei diete este asigurat de atenta supraveghere a regimului alimentar, informeaza suite101.com.

Daca iti plac fructele si legumele, cu siguranta vei avea succes in noul tau regim de viata. Nucile, soia si ouale nu lipsesc din meniul unui vegetarian. Organismul nu va simti trecerea de la fripturile grele la acest regim si nu vei pofti la gratarele prietenilor.

Alcoolul este contraindicat pentru orice vegetarian. Apa in schimb este foarte importanta pentru hidratarea organismului.

Vegetarianul incepator trebuie sa stie care este continutul nutritiv al fiecarui aliment consumat, pentru a alege un regim alimentar pe gustul sau.

Calciul

Este foarte important pentru organism deoarece asigura intarirea oaselor. Alimentele bogate in calciu sunt produsele lactate si legumele verzi.

Nutritionistii americani sunt de parere ca organismul are nevoie de opt portii zilnice de alimente bogate in calciu. Tocmai de aceea, iaurtul, branza si laptele nu vor lipsi din frigider.

Salata, varza, brocoli sau spanacul vor fi consumate proaspete, pe tot parcursul zilei. Calciul asigura de fapt necesarul proteic pentru un organism viguros.

Vitamina B-12

Lipsa acestei vitamine este principala cauza in aparitia anemiilor. Tocmai de aceea vegetarienii trebuie sa cunoasca alimentele bogate in vitamina B-12 si sa le consume zilnic.

Branzeturile, laptele si produsele derivate sunt bogate in vitamina B-12.

Aceste alimente sunt cele mai importante pentru vegetarieni, pentru ca asigura putere organismului si intaresc sistemul imunitar. Cerealele, consumate cu lapte dimineata, sunt si ele o sursa de energie pentru orice vegetarian.

Fier

Alimentele pe baza de fier vor fi consumate in combinatie cu fructele bogate in vitamina C, pentru a fi tolerate si asimilate mai bine. Mai mult, alimentele pe baza de fier protejeaza organismul impotriva cancerului si tocmai de aceea ele devin obligatorii pentru vegetarieni, dar nu numai.

Galbenusul de ou, nucile, migdalele, alunele si legumele verzi vor fi consumate pe tot parcursul zilei.

Vegetarianul incepator va inlocui alimentele grele cu legumele si fructele preferate. Totodata, mesele zilnice vor avea un echilibru caloric si mineral corespunzator, pentru ca organismul sa nu simta brusc schimbarea de dieta.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/06-26-2009/ghidul-vegetarianului-incepator-799654




Ghidul vegetarianului incepator - articole medicale - startsanatate