ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Gonoreea, simptome si transmitere - Ce spune medicul - articole medicale

Gonoreea, simptome si transmitere - Ce spune mediculGonoreea este o boala cu transmitere sexuala cauzata de o bacterie care creste foarte usor in locuri calduroase, umede, precum tractul reproducator, inclusiv cervix, uter, tuburile falopiene sau chiar uretra.

Bacteria mai poate locui si in gura, gat, ochi sau anus. Dupa cum declara dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com, gonoreea este o boala cat se poate de comuna, transmitandu-se prin sex, fie ca el este vaginal, anal sau oral. Boala nu poate fi transmisa prin asezarea pe o toaleta unde a stat inainte o persoana infectata.

Gonoreea mai poate fi transmisa si de la mama la fatul inca nenascut. Orice persoana activa sexual poate sa aiba aceasta boala, de aceea este bine sa existe cotroale medicale preventive de doua ori pe an, in care sa se faca un set de analize.

Uneori gonoreea poate sa nu aiba niciun simptom. Totusi, cateodata barbatii pot sa simta o senzatie de arsura atunci cand urineaza sau sa elimine un lichid alb-galbui din penis. Alteori se intampla ca testiculele sa devina dureroase sau sa se umfle.

In ceea ce priveste femeile, simptomele pot sa fie confundate cu cele ale unei infectii urinare. Prima data va resimti o arsura la urinare, apoi scurgerile vaginale se vor intensifica sau vor aparea sangerari intre perioadele de menstruatie. Mai poate aparea si durere in timpul contactului sexual si disconfort la nivelul abdomenului inferior. Femeile cu gonoree au un risc crescut de a face complicatii din cauza infectiei, chiar daca simptomele sunt minore sau nu exista.

Simptomele infectarii rectului cu gonoree constau in durere, mancarime, sangerare, sau pot sa nu existe. Cele ale infectiei cavitatii bucale includ usturime in gat.

Gonoreea netratata poate sa dea complicatii destul de severe. Bacteria se poate raspandi in uter si tuburile falopiene si produce boala inflamatorie pelvina. Aceasta, la randul ei, poate duce la febra si durere abdominala severa, abcese si chiar infertilitatea femeii sau sarcina ectopica (o problema care poate duce la moartea femeii insarcinate).

Si in cazul barbatilor complicatiile pot duce la infertilitate si dureri foarte mari la nivelul testiculelor. Mai poate aparea disconfort si la nivelul articulatiilor. Netratata, boala creste riscul unei persoane si de a contracta virusul HIV.

Testul pentru depistarea gonoreei este destul de simplu, de obicei fiind facut pe urina. Daca medicul considera ca persoana poate sa aiba bacteria in cavitatea bucala sau anala, se preleva o mostra din acele locuri.

Bineinteles, in cazul in care o persoana depisteaza boala si incepe un tratament, si partenerul de sex trebuie sa faca exact acelasi lucru.

Gonoreea, la fel ca foarte multe alte boli cu transmitere sexuala, poate fi prevenita prin folosirea prezervativului si prin relatiile monogame.

In trecut, tratamentul pentru gonoree era destul de simplu, constand in penicilina. Cu timpul, insa, bacteria a devenit mai rezistenta si este mai greu de eliminat, necesitand medicamente mai puternice, pastile combinate.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/gonoreea-simptome-si-transmitere-ce-spune-medicul-1181337




Gonoreea, simptome si transmitere - Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate