ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Gravidele ar trebui sa fie mai atente la medicamentele luate in timpul sarcinii - articole medicale

Gravidele ar trebui sa fie mai atente la medicamentele luate in timpul sarciniiFemeile insarcinate trebuie sa fie mult mai atente la medicamentele pe care le iau pe parcursul sarcinii, tratarea cu superficialitate a acestui aspect putand conduce la riscuri majore pentru sanatatea viitorului copil.

Un studiu realizat recent de cercetatorii de la Universitatea din Montreal demonstreaza ca desi sunt avertizate prin intermediul diverselor prospecte numeroase gravide continua sa ia medicamente care le fac rau fetusilor, informeaza Reuters.

Printre acestea se numara cele recomandate pentru epilepsie, pentru tratarea acneei severe sau anxietatii, precum si o serie larga de antibiotice sau medicamente pentru probleme cardiace.

"Gravidele ar trebui sa fie mai constiente de riscurile la care isi supun copiii nenascuti in momentul in care continua anumite tratamente pentru boli cronice fara sa tina cont de contraindicatiile lor", avertizeaza dr. Anick Berard, coordonator al studiului.

Cercetarea s-a desfasurat pe parcursul a cinci ani, incepand din ianuarie 1998 si pana la finele lui 2002. Rezultatele au arat ca in 56% dintre cele 109.344 cazuri de femei insarcinate acestea au continuat sa ia diverse pastile pe timpul graviditatii iar 6.871, adica 6,3%, au luat medicamente strict interzise in timpul sarcinii.

Din pacate, 6% din aceste cazuri s-au incheiat prin pierderea sarcinii iar 8,2% dintre cei 2.842 de nou-nascuti adusi pe lume de femei care au luat medicamente contraindicate pe timpul sarcinii s-au nascut cu deficiente mai mult sau mai putin grave.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-28-2009/gravidele-ar-trebui-sa-fie-mai-atente-la-medicamentele-luate-in-timpul-sarcinii-962162




Gravidele ar trebui sa fie mai atente la medicamentele luate in timpul sarcinii - articole medicale - startsanatate