ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Greseli comune de medicatie ce te pot ucide - articole medicale

Greseli comune de medicatie ce te pot ucideIn fiecare an, 1,5 milioane de oameni se imbolnavesc grav din cauza greselilor de medicatie, iar 100.000 de persoane mor. De ce trebuie sa se intample aceste lucruri, daca pot fi prevenite?

Afla de la Care 2 care sunt cele mai comune greseli de medicamentatie.

Confuzia intre medicamente cu nume similare. Acest lucru se poate intampla din foarte multe cauze, fie scrisul doctorului este ilizibil, fie calculatorul farmacistului a dat o eroare, fie farmacistul ia de pe raft medicamentul gresit, deoarece sunt foarte asemanatoare.

Potrivit datelor, 25% dintre erorile raportate sunt din cauza confunziei numelor. Roaga medicul sa scrie cat mai citet si dupa ce iti primesti medicamentele, verifica inca o data de pe reteta.

Sa iei doua sau mai multe medicamente care pot amplifica efectele adverse ale celuilalt. Orice medicament are reactii adverse, care se pot accentua cand luati mai multe.

De exemplu, daca iei un medicament care are drept reactie adversa cresterea tensiunii arteriale si trebuie sa iei inca unul cu acelasi efect, sanatatea ta va avea de suferit.

Supradozarea prin combinarea mai multor medicamente cu proprietati similare. Este posibil sa primesti un medicament pentru dureri, unul pentru anxietate si altul pentru a adormi, insa toate functioneaza ca sedative si combinate sunt toxice.

Acorda o atentie deosebita avertismentelor de pe ambalajele medicamentelor si tine cont de acestea.

Notiuni de dozare gresite. Medicamentele sunt prevazute intr-o varietate de unitati, care de obicei sunt notate folosind simboluri sau abrevieri. Un singur punct poate transforma 1,0 mg in 10 mg, o eroare de dozare ce poate duce foarte usor la supradoza.

De asemenea, o alta greseala grava este atunci cand cineva confunda miligramele cu microgramele. Cand primesti reteta, citeste-o cu atentie. Daca tu nu intelegi, este posibil ca farmacistul sa intampine aceeasi situatie.

Combinatia dintre alcool si medicamente. Exista o multime de medicamente pe a caror cutie se afla un mic autocolant pe care este scris un avertisment potrivit caruia nu trebuie sa consumi alcool in timpul administrarii medicamentului.

Din pacate, aceste autocolante se pot dezlipi si se poate ajunge in situatii foarte grave. Intreaba doctorul daca exista vreun risc daca vei consuma alcool.

Daca ai mai multe probleme de sanatate si doctorul tau iti tot prescrie medicamente, aminteste-i de cele pe care le ai deja, astfel incat sa nu risti sa iei medicamente ce nu se pot administra impreuna.

Dieta joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba de medicamente. De exemplu, sucul de grepfrut are proprietati unice atunci cand se consuma concomitent cu medicamentele. Intreaba medicul ce nu ai voie sa consumi pe perioada tratamentului.

Pierderea functiei hepatice sau renale afecteaza capacitatea organismului de a se dispensa de toxine, asa ca anumite medicamente nu pot fi suportate de organism.

Varsta pacientului trebuie sa fie luata in calcul atunci cand medicii prescriu un medicament. Pe masura ce imbatranim, organismul proceseaza medicamentele intr-un mod diferit.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-21-2009/greseli-comune-de-medicatie-ce-te-pot-ucide-890025




Greseli comune de medicatie ce te pot ucide - articole medicale - startsanatate