ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Gura nu-ti miroase ca o floare? Ce-i de facut? - articole medicale

Gura nu-ti miroase ca o floare? Ce-i de facut?Specialistii spun ca o treime din populatie sufera mai mult sau mai putin de acel fenomen caruia i se spune pretentios "mauvaise haleine", mai pe romaneste: miros neplacut din gura.

Unii isi cunosc acest defect, altii nu-si dau seama, pentru ca cei apropiati se feresc sa le atraga atentia asupra unui lucru atat de jenant. Cu toate acestea, aspectul ramane unul neplacut, daca nu luam masuri sa ne debarasam de el.

Literatura de specialitate spune ca, in 85%-90% din cazuri, la baza mirosului neplacut sta prezenta unui numar mare de bacterii, pentru care cavitatea noastra bucala constituie un ambient excelent, relateaza igiena gurii. Periuta de dinti, pasta, ata de dinti sunt solutiile elementare, in timp ce apa de gura este un simplu paleativ. Ea improspateaza gura, dar nu elimina bacteriile, care vor lucra in continuare, dupa scurt timp.

Ce sfaturi ne dau specialistii

1. Gura uscata este un paradis al bacteriilor. Se recomanda sa bei mici cantitati de apa din cand in cand. Asemenea regim are un efect benefic si asupra functionairii sistemului renal.

2. Se mai recomanda ca, dupa mese, sa mesteci in gura cateva frunze sau chiar o tija de patrunjel verde. Clorofila din patrunjel are puternice actiuni germicide si dezodorizante.

3. O portocala, mancata dupa masa, este si ea eficienta. Portocala stimuleaza producerea de saliva, care elimina depozitele asezate pe partea din spate a limbii, generatoare de mirosuri.

4. Intrucat o parte din bacterii se depoziteaza pe limba, uneori este de folos razuirea zilnica a suprafetei limbii cu o lingurita de tipul celor pentru inghetata sau cu o paleta. Dupa procedeu, gura trebuie clatita cu apa.

5. Mai este recomandata mestecarea unui bob de cuisoare intre dinti, timp de cateva minute. Cuisoarele contin eugenol, un ulei esental cu puternice proprietati antibacteriene.

6. Feniculul, mararul sau anasonul, toate acestea distrug bacteriile, daca sunt mestecate intre dinti.

7. Un bun efect antiseptic are, de asemenea, scortisoara. Pulberea de scortisoara da rezultate spectaculoase, daca o mestecam intre dinti timp de circa 5 minute.

Cum previi problema

Adesea, mirosul neplacut din gura nu este permanent. El apare periodic sau dupa consumarea unor alimente pe care nu le putem identifica tocmai usor. Pentru a preveni situatia, fumat.

5. Cariile dentare sunt o cauza frecventa a mirosului neplacut. Ele se rezolva la stomatolog si nu trebuie neglijate, pentru ca timpul le agraveaza.

6. Exista si situatii cand mirosul neplacut apare ca urmare a functionarii necorespunzatoare a sistemului digestiv. In acest caz, numai medicul poate stabili ce-i de facut, dar cazul n-ar trebui neglijat.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/gura-nu-ti-miroase-o-floare-ce-i-de-facut-1194629




Gura nu-ti miroase ca o floare? Ce-i de facut? - articole medicale - startsanatate