ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ia-ti doza de sanatate din superalimentele toamnei - articole medicale

Ia-ti doza de sanatate din superalimentele toamneiToamna este un anotimp perfect din punctul de vedere al dietei. Putem alege dintr-o multime de alimente sanatoase si le putem combina in multe feluri, pentru a beneficia de maximum de savoare si vitamine.

Morcovii, ustoroiul, ceapa si strugurii sunt doar cateva dintre alimentele necesare organismului tau. Care 2 iti spune care sunt celelalte.

Cartofii dulci, morcovii, ardeiul gras portocaliu si dovleacul sunt alimente de toamna minunate, pline de vitamine si minerale, perfecte pentru organismul tau. Familia alimentelor portocalii contine foarte multa vitamina A. Cartofii dulci mai contin vitamina C, calciu si potasiu.

Legumele crucifere, precum broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles si napii, contin alcaloizi care previn cancerul. De asemenea, sunt bogate in fibre, antioxidanti, vitamine si minerale. O alta caracteristica a acestor legume este ca ajuta la mentinerea in stare buna a memoriei pe masura ce intaintam in varsta.

Oamenii de stiinta de la Harvard Medical School au descoperit ca femeile care consuma multe legume crucifere au mai putine probleme cu memoria in comparatie cu cele care sar peste broccoli si varza.

Rodiile au o activitate antioxidanta foarte mare, protejand creierul si memoria. Persoanele care consuma frecvent suc de rodii prezinta un risc mai mic de a face ateroscleroza, pentru ca nu li se rigidizeaza arterele.

Sfecla rosie opreste multiplicarea celulelor canceroase din sange. De asemenea, sfecla este bogata in vitamina B si acid folic.

Usturoiul, ceapa, prazul si arpagicul pot proteja impotriva bolilor de inima si in cazul unor tipuri de cancer. De asemenea, aceste legume ajuta ficatul sa elimine diferite toxine si substante cancerigene.

Fasolea este o sursa excelenta de proteine, antioxidanti, acid folic, potasiu, fibre si carbohidrati complecsi.

Numeroase studii au demonstrat ca grasimile monosaturate din uleiul de masline sunt bune pentru inima. De asemenea, uleiul de masline scade nivelul colesterolului rau si creste colesterolul bun, este bogat in antioxidanti si este starul dietei mediteraneene.

Continutul de cafeina din ceai este bun pentru stimularea vigilentei, starii de spirit si motivatiei. Ceaiul contine catechine, care protejeze peretii arterelor de boli de inima si previne formarea unor cheaguri de sange. Ceaiul poate face minuni pentru starea de spirit pe perioada toamnei- mai ales insotit de o carte buna.

Vinul rosu sau sucul de struguri sunt bune pentru organismul tau. Strugurii contin vitamina C, vitamina B1 si vitamina B6. In plus, strugurii rosii contin compusi fitochimici, ce se gasesc in coaja si care ajuta la reducerea riscului aparitiei unor boli cardiovasculare.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-05-2009/ia-ti-doza-de-sanatate-din-superalimentele-toamnei-907935




Ia-ti doza de sanatate din superalimentele toamnei - articole medicale - startsanatate