ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Idei de gustari sanatoase, care nu ingrasa - articole medicale

Idei de gustari sanatoase, care nu ingrasaEste normal sa ti se faca foame intre mese, sa simti nevoia sa mananci ceva. Chiar si medicii stiu acest lucru, de aceea recomanda ca intre cele trei mese principale ale zilei sa se serveasca niste gustari. Alegerea apartine fiecaruia.

Fructele si legumele contin fibre, dar si numeroase vitamine si minerale, care iti completeaza necesarul zilnic de nutrienti. De regula, fructele potolesc pofta de dulce si, in acest fel, scapi de tentatia produselor cu continut ridicat de zahar.

Se spune ca un mar pe zi te fereste de doctor, lucru constatat si de cercetatori, care spun ca, mancate zilnic, imbunatatesc elasticitatea vaselor de sange, reducand in acest fel riscul aparitiei hipertensiunii arteriale. Marul este bogat in flavonoide, antioxidanti care mentin pielea tanara si sanatoasa. Fibrele din compozitia merelor reduc senzatia de foame.

Astazi, nu trebuie sa mai asteptam toamna ca sa mancam mere. Indiferent de anotimp, le gasim pe tarabe sau in supermarketuri. In zilele caniculare, un mar nu numai ca poate fi o gustare excelenta, dar taie si setea. De aceea, se recomanda sa fie tinute la frigider, in lada de fructe, eventual acoperite cu un prosop curat, de bucatarie.

Mananca merele cu tot cu coaja. Pectina din unul sau doua mere pe zi contribuie la intarirea muschilor cardiaci si a sistemului muscular, in general.

Citricele pot fi, de asemenea, o gustare excelenta, naturala, energizanta si care poate inlocui dulciurile dintre mese. Contin flavonoide si vitamina C. Consumate zilnic, ca atare ori sub forma de suc, reduc riscul de accident vascular, contribuind la o mai buna absorbtie a fierului, dar si la distrugerea bacteriilor in cazul alimentelor contaminate.

Prepara-ti in casa sucul de citrice. In felul acesta vei avea certitudinea ca bei, cu adevarat, un suc natural si nu preparat din chimicale. Daca te simti obosit, fizic sau intelectual, si nu mai ai chef de nimic, prepara-ti un amestec dintr-o portocala, un grepfrut si o jumatate de lamaie.

Taie fructele in jumatati si stoarce-le pe un storcator manual, special pentru citrice, din cele folosite pentru bebelusi. Amesteca bine sucul obtinut si, dupa dorinta, ii poti adauga o lingurita de miere de albine.

Bea sucul incet, cu inghitituri mici si rare, si in scurt timp vei simti cum foamea a disparut si-ti revin puterea si pofta de viata.

Salata de grepefrut este un preparat deosebit de gustos, puternic aromat, hranitor, bogat in vitamine si un energizant de neinlocuit, care te mentine in forma si te ajuta sa ai o activitate cu randament.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fructe/idei-de-gustari-sanatoase-care-nu-ingrasa-1175383




Idei de gustari sanatoase, care nu ingrasa - articole medicale - startsanatate